Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Spaghetti met bospadden stoelen en geroosterde noten

400 g gemengde bospaddenstoelen (cantharellen, kastanjechampignons,oesterzwammen etc.)2 eetl. citroensap50 g gepelde walnoten400 g spaghetti8 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, in plakjes1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjeszout en versgemalen ... bekijk recept »

Penne met gebakken boschampignons

Solo Vloeibaar 200 g champignons de Paris 300 g Cantharellen (eierzwammen) 1 teentje look 1 sjalot 350 g penne peper en zout 1 takje verse tijm 1 bussel peterselie geraspte parmezaan1. Snij de champignons in stukken en bak ze aan in wat Solo V... bekijk recept »

lichtgerookte everzwijnfilet met wilde

750 gr everzwijnfilet 5 dl kalfsfond 1 st sjalotje 1 wit van prei 1 st wortel 1 teentje look en 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm 200 gr oesterzwammen 200 gr eekhoorntjesbrood 200 cantharellen 200 gr hoorn des overvloeds 1 dl kalfsjus 2 st sjalotte... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met morieljes

4 st hertenbiefstuk 400 gr morieljes(maar kan ook met cantharellen) 1 glas rode porto en 2 sjalotjes 1 liter wildbouillon(of rundsbouilon) 4 eetl olijfolie en 1 eetl maizena en 1 teentje look1. De sjalotjes heel fijn hakken. De knoflook niet schillen... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst ?dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4 ? dl groentebouillon (van ... bekijk recept »

Risotto Met Bospaddestoelen

300 gr risottorijst300 gr paddestoelen(eekhoorntjesbrood,oesterzwammen, cantharellen,enz.) 1 blokje kippenbouillon opgeslost in 1 ltr water,1 knoflookteentje1 ui2dl witte wijn3 eetl olijfolie60 gr geraspe parmezaanse kaas4 eetl gehakte basilicum,zout... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen En Courgette

250 gr paddestoelen (cantharellenshii-takeoesterzwammen) 2 eetl citroensap 1 courgette 1 grote ui 75 gr boter 200 gr risottorijst 0,75 l kippenbouillon (blokjes) 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt) 3 eetl koffieroom peperzout Maak de... bekijk recept »

Risotto Con Funghi Porcini

350 g Arborio rijst 250 ml frisse witte Italiaanse wijn (AH heeft lekkere kleine flesjes) 750 ml heldere champignonsoep (zie recept) 75 g funghi porcini geweld, 50 g morieltjes (geweld) 100 g cantharellen 150 g oesterzwammen 150 g kastanjechampignons... bekijk recept »

Risotto Met Bospaddestoelen

300 g rijst, 300 g paddestoelen (eekhoorntjesbrood,oesterzwammen,cantharellen etc.), 1 blokje kippenbouillon opgelost in 1 liter water, 1 knoflookteentje, 1 ui, 2 dl witte wijn , 3 el olijfolie, 60 g geraspte parmezaanse kaas, 4 el gehakte basilicum,... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen, Knoflook, Tijm & Peterselie

> Basisrecept voor risottomet kippen- of groentebouillon > 250 g paddestoelen (een soort of een combinatie) > 3 eetlepels olijfolie > 1 handjevol tijmalleen de blaadjesgehakt > 1 teen knoflookfijn gehakt > zout en zwarte peper uit de molen > 1 handv... bekijk recept »

Pagina 30 van 36