Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Aardappellasagne met cantharellen

500 g gehakt50 g spekblokjes1 kg vastkokende aardappelen4 tomaten250 g cantharellen1 ui1 blikje tomatenblokjes (800 g)150 g emmentaler (geraspt)250 ml melk250 ml vleesbouillon50 g boter50 g bloemolijfolienootmuskaatpaprikapoederpeperzout1. Verwarm de... bekijk recept »

Cappuccino van erwten en cantharellen

250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »

Ovenschotel met cantharellen en ham

800 g cantharellen150 g gekookte ham2 teentjes knoflook150 g geraspt kaas250 ml melk250 ml room2 eidooiers2 el boter2 el bloem2 el citroensap1 el tijm (blaadjes)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 2 el boter. Roer er ... bekijk recept »

Bladerdeegbakjes met cantharellen

400 g gerookte schelvis (in plakjes)100 g quinoa2 citroenen1 gekonfijte citroen1 lente-ui (in ringen)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cantharellen schoon en halveer grote exemplaren. Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven. ... bekijk recept »

Toast met cantharellen

20 gm ontbijtspek 200 gm cantharellen 1 peper en zout 1 peterselie 1 snee toast 1 eetlepel(s) geraspte kaas Snijd het spek klein en bak het uit. Maak de cantharellen schoon en snijd ze klein, laat ze 10 minuten stoven in het spek; doe er zout, peper ... bekijk recept »

Sukadevlees Met Cantharellen Onder Bladerdeegdeksel

-600 gram sukadelapjes -zout -versgemalen peper -2 eetlepels boter -1 grote uigesnipperd -2 tenen knoflookgesnipperd -2 takjes tijm -1 stukje foelie -1 blaadje laurier -2 peperkorrels -3 dl rode wijn -200 gram cantharellen -6 plakjes bladerdeeg -1 ei... bekijk recept »

Cantharellen Ragout

250gr. cantharellen, 2 el. vloeibare boter of olijf olie. 1 el. citroensap2 el. bloem, 1 dl. bouillon, 0,6 dl. droge witte wijn, peper uit de molenzout, 3 el. zure room. royaal fijn gehakte peterselie. 1.Fruit de cantharellen in de boter. voeg citroe... bekijk recept »

Kedgeree Van Oesterzwammen En Cantharellen

30 gr boter - 1 middelgrote uifijngesneden - 400 gr langkorrelrijst - 1 worteltje in julienne gesneden (hele dunne reepjes) - 1 liter kippebouillon - 1 mespunt saffraan - 150 gr oesterzwammen - 150 gr cantharellen - 125 gr bloemige aardappelengeschil... bekijk recept »

Artisjokharten Met Cantharellen, Amandelsoep En Kwartel

2 artisjokken? 1 l kippenbouillon3 takjes basilicum4 teentjes knoflookgrof gesneden1 uiin vieren2 kwartelszoutpeper3 el olijfolie150 g cantharellengemengde sla1 tomaatin kleine blokjes Voor de amandelsoep: 300 g geschaafde amandelen50 g gemberwortel... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met cantharellen

4 hertenbiefstukjes van 125 gram (rauw gewicht) per stuk - alternatief: runderbiefstuk, struisvogelbiefstuk, kangarobiefstuk. 1 dl cognac 1 pot wildfond (380 ml) 60 gram halvarine 2 doosjes cantharellen (125 gram) -alternatief: kastanjechampignons, o... bekijk recept »

Pagina 10 van 36