1000 recepten met biefstuk
Bijna iedereen loopt het water in de mond, bij het opstijgen van de heerlijke geur van gebakken biefstuk, in de keuken of op de barbecue. Er zijn verschillende stukken vlees: biefstuk, entrecôte, ossehaas, rib-eye, tournedos, t-bone steak, filet mignon (kleine haasbiefstukjes uit het dunne deel van ossehaas) en chateaubriand.3 limoenen 5 sjalotjes 3 eetlepels vissaus 4 eetlepels olie chilipoeder 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 4 biefstukken1. Een limoen schoonboenen, schil fijn raspen. Alle limoenen uitpersen. Sjalotjes pellen en (in keukenmachine) fijn... bekijk recept »
2 el sojasaus 4 el sesamolie (flesje 250 ml) 2 el droge sherry 2 tl maizena 400 g biefstuk (in plakjes) 3 el zonnebloemolie 4 cm verse gemberwortel ((zakje 150 g), geraspt) 3 el oestersaus (flesje 250 ml) 2 zakjes ... bekijk recept »
150 ml rode wijn 2 tenen knoflook, geperst olijfolie 2 witte broodjes ½ portie gesmoorde preiDoe de biefstukjes in een kom met de wijn en knoflook, en marineer ze enkele uren. Neem eruit (bewaar de wijn) en dep droog. Bestrooi met... bekijk recept »
300 g biefstuk 6 el sojasaus (flesje 250 ml) 2 el sesamolie (flesje 250 ml) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 tl suiker 1 pakje eiernoedels (250 g) 1 schaaltje bimi ((groenten, 200 g), gehalveerd) 3 el zonnebloe... bekijk recept »
2 kleine tomaten 2 eetlepels sladressing naturel 1/2 zak veldsla (a 75 g) 1 biefstuk (op kamertemperatuur) 25 g boter 1 bakje magnetronfrites (naturel (125 g)) 1/2 eetlepel grove mosterd 1/2 bekertje crème fraîche (e... bekijk recept »
1 eetlepel wasabipasta (tube) 1 eetlepel Japanse (rijstazijn) 75 g boter (op kamertemperatuur) ½ zakje verse bieslook ((a 25 g), fijngeknipt) zeezout (grof)1. In kom wasabipasta met rijstazijn losroeren. Boter to... bekijk recept »
300 g biefstuk 2 el oestersaus (flesje 250 ml) 3 el sojasaus (flesje 150 ml) 3 el Thaise zoete chilisaus (flesje 250 ml) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 2 tl sesamolie (flesje 250 ml) 1 el komijnzaad (potje 2... bekijk recept »
1½ liter runderbouillon (van tablet) 5 cm verse gember ½ rode peper 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 100 g mihoen (zak 250 g, Conimex) 400 g oosterse wokgroente (zak, koelvers) 300 g biefstukken 1 limoen 15 g ko... bekijk recept »
4 biefstukken (op kamertemperatuur) 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels boter1. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met (versgemalen) peper. Verhit 2 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in een koekenpan. Laat twee biefstukk... bekijk recept »
olijfolie 4 biefstukken 1 el boter Verhit olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak de biefstukken circa 2 minuten per kant. Voeg aan het eind een klontje boter toe. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laa... bekijk recept »