Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)

1 rode peper 2 sneetjes witbrood 5 el droge witte wijn 1 sjalot 2 tenen knoflook 250 g half-om-halfgehakt 1 ei 1 mespunt nootmuskaat 2 el platte peterselie 1 el olijfolie 250 g gezeefde tomaten (pak)1. Snijd het steeltje van ... bekijk recept »

Lauwe salade van peulen en kippenlevers

2 eetlepels arachide-olie 20 g boter 4 kippenlevers 1 koffielepel notenolie 600 g peulen 1 sjalot 2 eetlepels wijnazijn 1 eetlepel xeres azijn zout, peper1. Maak de peulen schoon en kook ze 10 tot 15 min in gezouten kokend water: ze moeten een beetje... bekijk recept »

Cheddar mer porto

250 g cheddar in blokjes 1 fijngehakte grijze sjalot 10 cl stevige rode wijn 10 cl rode porto1. Laat 250 g cheddar in blokjes 12 u. in de koelkast weken in 10 cl rode porto, 10 cl stevige rode wijn en 1 fijngehakte grijze sjalot, en draai ze regelmat... bekijk recept »

Kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade

1  sjalot 1 teentje knoflook 1 el boter 150 ml anijslikeur 100 ml visbouillon 300 ml room Anijssaus Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in de pan en fruit de sjalot en knoflook. Blus af... bekijk recept »

Groene salade met pistachedressing

2 sneetjes Pain Madeleine (maïsbrood oudbakken) 7 eetlepels olijfolie 125 g pistachenoten 1 sjalot (gesnipperd) 1 teentje knoflook (geperst) 1 limoen (uitgeperst) 1 theelepel Dijonmosterd 1 theelepel gedroogde tijm ... bekijk recept »

Bloemkooltaart

1 kleine bloemkool 1 ui 1 sjalot 0,5 koffielepel rozemarijn 6 blaadjes basilicum 0,5 koffielepel kurkuma 7 eieren 150 g geraspte Parmezaanse kaas 120 g boekweitbloem gezeefd 1,5 koffielepel bakpoeder 3 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwarm de ... bekijk recept »

Mosterd-vissoep

50 g roodbaarsfilet 2 sjalotjes 1 eetlepel boter 3 eetlepels Dijon mosterd (pot a 215 g) 1 blik vissoep room (400 ml) 4 eetlepels crème fraîche (cup a 125 ml) 1 bakje verse bieslook (gesneden, 20 g)1. Roodbaars in reep... bekijk recept »

Taartje van paling

300 g gerookte palingfilet 1 sjalot 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels crème fraîche 4 plakken oudewijvenkoek (dun gesneden) 1 venkelknol 1 dl olijfolie 2 eetlepels citroensap 2 grote groene appels (Granny Smith) 2 eetlepels rie... bekijk recept »

Lamskoteletten met lentechimichurri

8 lamskoteletten 6 el olijfolie 15 g munt 10 g platte peterselie ½ limoen ½ rode peper 1 knoflook 1 sjalot 15 g koriander 2 el kraanwater1. Laat de lamskoteletten afgedekt in 10 min. op kamertemperatuur komen. Bestrijk het... bekijk recept »

Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen

250 g snijbonen (in schuine stukken van 2 cm) 250 g sperziebonen (gehalveerd) 200 g doperwten (vers of diepvries) 1 sjalot (fijngehakt) 1 el witte wijnazijn 5 el olijfolie extra vierge 200 g gekookte mosselen 4 stukk... bekijk recept »

Pagina 7 van 100