Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Struisvogelbiefstuk met bramensaus

300 g knolselderij (in blokjes) 4 kruimige aardappels (in blokjes) 1 eetlepel gedroogde tijm 100 g koude boter (in blokjes) 2 sjalotten (gesnipperd) 1 pot wildfond (380 ml) 150 ml rode wijn 3 eetlepels bramenjam... bekijk recept »

Geroosterde wintergroenten

1 kleine knolselderij (500 g) 300 g winterwortel 2 rode uien (in dunne partjes) 1 el verse tijm (blaadjes) zeezout (grof) 3 el olijfolie (met citroenaroma)1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij in ... bekijk recept »

Artisjoksalade met grote garnalen

4 verse artisjokken 1 teentje knoflook 2 citroenen 2 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 2 dl kruidenazijn 1 laurierblaadje 150 g haricots verts zout en peper 1 sjalotje 1 zak reuzenscampi (diepvries 500 g) 1 pot visfond ... bekijk recept »

Broccoli-zalmschotel

500 g kruimige aardappelen 500 g knolselderij 500 g broccoli 2 tenen knoflook 75 g boter 1 el gedroogde dragon 300 g zalmfilet (in stukjes van 1 x 1 cm) 25 g bloem 350 ml volle melk 1 citroen (schoongeboend) 15 g dille ... bekijk recept »

Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes

600 g aardappels (kruimig (zak a 1 kg)) 1 kleine knolselderij 4 grote plakken rauwe ham 1 zak verse spinazie (300 g) 100 ml gezeefde tomaten (pakje a 500 ml) 200 g zachte geitenkaas (verkruimeld) 400 g kabeljauwfilet ... bekijk recept »

Groentechips met aioli

1 olijfolie om in te frituren 300 g harde groenten, zoals knolselderij, winterpeen, schorseneer en/of pompoen 1 snufje zeezout met molen 2 el aioli knoflookdip (potje 130 g) 1 hapjespan 1 keuken- of bakpapier1. Verhit in een hapjespan een la... bekijk recept »

Kabeljauw in pecannotenkorstje met knolselderijpuree

500 g gekookte bietjes 3 el balsamicoazijn 2 el olijfolie 1 kg knolselderij 600 ml volle melk 1 snee witbrood 50 g gezouten pecannoten 1 citroen 50 g boter (kamertemperatuur) 300 g kabeljauwfilet 20 g platte peterselie (... bekijk recept »

Eigentijdse kippensoep

1 kipkarkas olijfolie om in te bakken 1 kleine knolselderij 1 ui 2 grote winterpenen 2 preien 2 stengels bleekselderij 4 blaadjes laurier 4 takjes tijm 1 kleine bloemkool 100 g gekookte spaghetti 1 bos basilicum 1 bos bladpeterselie olijfolie ex... bekijk recept »

Romige knolselderijsoep

4 el olijfolie 2 sjalotten gesnipperd 2 tenen knoflook fijngesneden 600 g knolselderij in blokjes gesneden 4 kruimige aardappels in blokjes gesneden 1.5 l groentebouillon 250 g mascarpone 8 el zwarte olijven 6 el bieslook fijngehaktVerhit in een soep... bekijk recept »

Hazenachterboutjes met rode paprikasaus en knolselderijpuree

50 g boter of margarine 8 hazenachterboutjes 4 eetlepels (olijf)olie 1 kleine ui 2 rode paprika's 1 theelepel chilipoeder 1 mespunt kaneelpoeder 1 theelepel tijm ½ pot wildfond (à 380 ml) 1½ dl volle rode wijn zout ... bekijk recept »

Pagina 4 van 80