Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Stamppot met pastinaak en prei

3 bosuien (zakje) 25 g bieslook (bakje) 600 g kruimige aardappelen 1 prei 600 g pastinaken 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 100 ml magere melk 300 g zalmfilet (4 stukken) 125 ml crème fraîche light1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »

Runderrollade met krokante korst

50 g boter 500 g runderrollade 1 bosuitje 30 g peterselie (zakje) 50 g Grana Padano (kaas) 100 g cashewnoten ½ el kerriepoeder 1 ei 200 ml vleesfond (pot à 380 ml)1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de boter ... bekijk recept »

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

1½ liter frituurolie 100 g tarwebloem 100 g maizena 1 tl bakpoeder 2 tl knoflookpoeder 250 ml kraanwater 800 g bloemkoolroosjes 2 bosuitjes ½ el sesamzaad 150 ml zoete chilisaus1. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °... bekijk recept »

Roerbakschotel met varkensreepjes

1 pak aardappel roerbak idee Toscaans (57 g) 1 zak panklare groentemix (broccoli, bloemkool, wortel) 1 ui 1 rode paprika 3 eetlepels (olijf)olie 375 g varkensreepjes naturel 700 g aardappelschijfjes 3 bosuitjesRoerbakmix (uit pak) met 100 ml koud wat... bekijk recept »

Kabeljauw met groene rijstsalade

300 g witte rijst 400 g kabeljauwfilet, in 4 porties 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 6 el olijfolie 2 citroenen, schoongeboend 1 rode ui, in ringen 1 komkommer, in blokjes 1 zakje bosui (3 stuks), in ring... bekijk recept »

Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing

2 schaaltjes haricots verts (a 150 g) 1 schaaltje lamsboutlapjes à la minute (ca. 250 g) 50 g boter 50 g pecorino (kaas geraspt) 1 zakje verse munt (15 g) 50 g pijnboompitten (geroosterd) 2 eetlepels (frambozen)az... bekijk recept »

Gevulde paksoibladeren met currygehakt

2 struiken paksoi gewassen zout 4 el plantaardige olie 1 ui fijn gesnipperd 300 g rundergehakt 3 el currypoeder (hot) 3 bosui grof gesneden peperVerwarm de oven voor op 175°C. Snijd de onderkant van de paksoi. Verwijder de stelen van 8 grote blader... bekijk recept »

Zoeteaardappelgratin met bosui

1 kg zoete aardappel 3 bosuitjes 1 rode peper 100 g Parmezaanse kaas 250 ml slagroom 1 tl zout 2 g boter om in te vetten1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd... bekijk recept »

Waterzooi van zalmfilet met venkel

3 bosuien (zakje 3 stuks) 2 venkelknollen 40 g boter 450 g kleine krieltjes 600 ml kraanwater 1 visbouillontablet 500 g zalmfilet 100 ml slagroom 1 citroen (schoongeboend)1. Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het g... bekijk recept »

Gemarineerde vleesspies

2 el azijn 150 ml worcestershire sauce 1 el mosterd 1 teen knoflook geperst 75 ml plantaardige olie peper 400 g biefstuk 1 gele paprika 1 bosje bosuienSnijd de biefstuk in kleineblokjes van 2 x 2 cm en leg de overige ingrediënten klaar zodat je dire... bekijk recept »

Pagina 7 van 100