Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken

1 kg grote aardappelen ((zak 3 kg), geschild en in vieren) 1 zak boerenkool (500 g) 125 g gerookte spekblokjes (duobakje 250 g) 2 uien (gesnipperd) 1 blik hotdogs (240 g) 8 augurken (pot 480 g) 200 ml melk ... bekijk recept »

Quinoa met boerenkool

150 gr quinoa150 gr boerenkool, gesneden60 gr walnoten2 zoete aardappelsHandje cranberriesSap van 1 citroen1 rode uiSnufje kaneel1/2 theel tijmPeper en zout1 eetl olijfolieVerwarm de oven op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. L... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met wortel, pastinaak & gehaktbal

500 g half-om-halfgehakt 1 ei 2 tl gemalen laurier 25 g boter 340 g Amsterdamse uien (uitgelekt) 800 g kruimige aardappelen 400 g pastinaak 200 g winterpeen 300 g gesneden boerenkool1. Doe het gehakt in een kom, meng met het ei e... bekijk recept »

Nieuwe stijl boerenkoolstamppot

1 kg kruimige aardappelen (geschild en in kleine stukken) 75 g boter 1 zak boerenkool (300 g) 2 el wittewijnazijn 150 ml melk nootmuskaat 250 g chorizoworst (in plakjes) 3 tomaten (gehalveerd)1. Kook de aardappelen i... bekijk recept »

Green shake

0,5 komkommer 50 g spinazie 50 g boerenkool 0,25 avocado 2 cm gember 1 appel 1 limoen (het sap) enkele muntblaadjes 4 dl kokosnootwater 6 ijsblokjes1. Snijd de appel in 4. Schil de gember. Was zorgvuldig de boerenkool en de spinazie. Pers de appelen... bekijk recept »

Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas

4 rode uien 500 g gekookte rode bieten 4 el olijfolie 10 plakjes bladerdeeg (pakje, diepvries, ontdooid) 450 g boerenkool (pak, diepvries, ontdooid of cavolo nero) 100 g gezouten cashewnoten 250 g geitenkaas naturel 451. Verwarm... bekijk recept »

Boerenkoolschotel met spekjes

1 duopak magere spekreepjes (250 g) 2 uien (gesnipperd) 1 voordeelzak boerenkool (500 g) 1 bekertje crème fraîche (200 ml) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 100 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g)1. Verwarm d... bekijk recept »

Boerenkool met rookworst

10 g Verstegen mix voor boerenkool 1250 g kruimige aardappelen 300 g gesneden boerenkool (koelvers, zak à 300 g) 375 g Gelderse rookworst 25 g boter 300 ml water 1 snufje zout 1 pureestamper1. Doe de aardappelen met het water en een snu... bekijk recept »

Boerenkool met honingspekjes

1 kg kruimige aardappelen (geschild in stukken) 1 zak boerenkool (300 g) 1 magere rookworst (350 g) 25 g boter 125 g gerookte magere spekblokjes (duopak 250 g) 1 ui (gesnipperd) 1 rode paprika (in blokjes) ... bekijk recept »

Boerenkool met chorizo en pasta

2,5 el olijfolie 2 rode uien 2 tl knoflook 100 g chorizo 500 g boerenkool 250 g kerstomaatjes 1 g paprikapoeder 1 snufje peper 300 g volkoren fusilli 100 g geraspte 30 kaas1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui en kn... bekijk recept »

Pagina 7 van 33