325 recepten met boerenkool
De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer300 g spaghetti all'uovo 2 tenen knoflook 46 g ansjovisfilets in olijfolie 1 el sambal badjak 1 courgette 150 g boerenkool 250 g cherrytomaten 50 g Pecorino Romano1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd... bekijk recept »
300 g boerenkool 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 1 wortel 20 g roomboter 4 takjes tijm 3 laurierblaadjes 200 g witte bonen (uit blik) 80 ml witte wijn 1 el grove mosterd 1 l groentebouillon 1 bosje peterselie 2 el crème fraîche 100 g boerenkool (... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 teen knoflook 600 g gesneden boerenkool (koelvers, zak à 300 g) 1200 g kruimige aardappelen 400 g biologische runderchipolata (bakje à 200 g) 100 ml melk 50 g roomboter 100 g chorizo in plakjes 2 el crema di bal... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 uien in ringen 300 g rundergehakt 500 g boerenkool 400 ml melk 1 zakje mix voor italiaanse lasagnesaus 250 g lasagnebladen 125 g brie in plakjesVerwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de uienringen ... bekijk recept »
800 g iets kruimige aardappelen 2 tenen knoflook 100 g boerenkaas 30 600 g gesneden boerenkool (zak à 300 g) 4 el olijfolie 225 g extra fijne tuinerwten (pak à 450 g, diepvries) ½ el sambal badjak 200 g gegrilde yorkhamre... bekijk recept »
1 liter water 400 g spaghetti (pasta) 400 g cherrytomaten 2 citroenen (schoongeboend) 100 ml olijfolie 2 tl zeezout 400 g spinazie (of boerenkool) 1 stukje Parmigiano Reggiano1. Breng het water aan de kook. Leg ondertusse... bekijk recept »
12 miniwraps 3 el baked tortillas seasoning spread fresh lemon & koriander 300 g kipfilethaasjes 1 el arachideolie 80 g babyboerenkool 1 el jalapeños 2 tomaten 50 g witte kaas1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de miniwraps op een me... bekijk recept »
1 schaal rundergehakt (400 g) 1 zakje kruidenmix (met zout voor gehakt tuinkruiden met paneermeel (40 g)) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 zak kruimige kookaardappelen (voordeelzak 800 g) 1 zak boerenkool (gesneden (... bekijk recept »
300 g boerenkool (gesneden) 300 g spaghetti 4 el olijfolie 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (fijngesneden) 100 g Parmezaanse kaas (in vlokken)1. Kook de boerenkool in ruim water met zout 8 minuten. Gie... bekijk recept »
5 eetlepels olijfolie extra vierge 2 tenen knoflook (fijngesneden) ½ zak panklare boerenkool (a 300 g) 100 g zwarte olijven (zonder pit (pot a 240 g)) 1 eetlepel kappertjes (potje) 4 ansjovisfilets (blikje a 46... bekijk recept »