1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer3 takjes tijm 1 teentje knoflook 6 eetlepels olijfolie 1½ eetlepel limoensap 750 g lamsboutplakken à la minute 45 g pijnboompitten 300 g verse spinazie 3 bosuitjes 1 kleine venkelknol 7 g verse dille 2 blaadjes munt 2 eetle... bekijk recept »
4 braadworsten ½ el venkelzaad 1 el zonnebloemolie 458 ml basis voor heldere tomatensoep 1½ liter kraanwater 125 g conchigliette (pasta) 1 venkelknol1. Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm... bekijk recept »
2 preien 50 g roomboter 250 ml slagroom 4 venkelknollen 200 g zachte geitenkaas 450 g krieltjes (voorgekookt)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de prei schoon en snijd in grove stukken. Leg naast elkaar in de hapjespan. Snijd de h... bekijk recept »
275 g 3 kleuren quinoa 1 kippenbouillontablet 410 ml koud kraanwater 1 venkelknol 20 g platte peterselie 2 sinaasappels 2 bosuitjes 1 el extra vierge olijfolie 2 el incabessen 120 g granaatappelpitjes1. Was de quinoa in een zeef ond... bekijk recept »
1 venkelknol 1 courgette 1 ui 75 g Pecorino Romano (kaas) 3 eieren 9 plakjes deeg voor hartige taart (pakje 450 g, diepvries, ontdooid) 3 tl gedroogde oregano1. Snijd de venkel en courgette in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne... bekijk recept »
4 kg mosselen 80 g pancetta 1 dl pastis 1 venkel 8 nestjes tagliatelle 2 eetlepels aïoli 1 eetlepel olijfolie een beetje saffraan peper1. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. 2. Kook de tagliatelle al dente in een grot... bekijk recept »
½ venkel 2 sjalotten (grofgehakt) 2 eetlepels olijfolie 300 ml droge witte wijn 2 potten visfond (a 380 ml) 2 takjes tijm 2 visbouillontabletten witte peper1. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden, groen bewaren. In pa... bekijk recept »
10 g Italiaanse kruidenmix 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 200 g venkel 1 gele paprika 1 groene paprika 2 sjalotten 250 g tomaten 1 snufje zout 1 snufje peper 400 g tomaatblokjes (blik) 200 g zwarte bonen (blik) 200 g maïs (blik) 15... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 eetlepels boter of margarine ½ groentebouillontablet 12 plakjes rauwe ham 4 lamsfilet (à 125 g) (versgemalen) zwarte peper 1 bekertje creme fraiche (125 ml) 1 eetlepel Pernod (slijter) zout1. Venkel sc... bekijk recept »
1 venkel 1 kleine winterpeen 12 peultjes 4 grote uien 6 sliptongetjes (of 6 scholfilets) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 gekookte biet (bak a 500 g) 100 ml witte-wijnazijn 5 cm verse gemberwortel 150 g suiker 1 el m... bekijk recept »