1000 recepten met yoghurt
4 bitterkoekjes of speculaasjes, verkruimeld4 eetlepel bosvruchtenjam of diepvriesbosvruchten, ontdooid400 milliliter vanilleyoghurt (Melkan)4 eetlepel muesli of cruesli4 hoge glazen1. Verdeel de koekkruimels over de glazen. Verdeel daarover een laag... bekijk recept »
1. Meng 250 gram Griekse yoghurt met 1/2 geraspte komkommer en een bosje gehakte dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. bekijk recept »
10 blaadjes witte gelatine175 ml slagroom (Melkan)4 eiwitten135 g poedersuiker2 eetl. vers citroensap5 eetl. vers sinaasappelsap300 ml volle yoghurt (Melkan)4 eenpersoons puddingvormpjes.1. Spoel de puddingvormpjes om met koud water of smeer licht in... bekijk recept »
1. Roer 100 gram Griekse yoghurt en 100 gram mayonaise los met 1 eetlepel citroensap, 2 geperste teentjes kn oflook en een paar eetlepels gehakte verse kruiden (basilicum, peterselie, bieslook). Breng de saus op smaak met zout en peper. bekijk recept »
125 ml slagroom80 gr honing200 ml yoghurt (Melkan)100 gr diepvriesframbozen, ontdooidvershoudfolie1. Bekleed vier bekertjes of glaasjes aan de binnenkant met vershoudfolie. Klop de slagroom stijf en roer de honing door de yoghurt. Schep de slagroom e... bekijk recept »
2 eetlepels olie1 grote ui, gesnipperd1 groene paprika, in stukken1 grote winterwortel, geschild en in plakken1 kleine bloemkool, in roosjes2 eetlepels Indiase currypasta1 blik tomatenblokjes100 milliliter Griekse yoghurt1. Verhit de olie en fruit hi... bekijk recept »
2 eetlepels zonnebloemolie1 ui, gesnipperd2 eetlepels milde Indiase currypasta400 gram pompoen, geschild en in blokjes200 milliliter gezeefde tomaten100 milliliter groentebouillon300 gram bruine linzen (blik), uitgelekt100 milliliter Griekse yoghurt1... bekijk recept »
2 rode grapefruits1 bosje radijs, in plakjes250 g Hollandse garnalen (Vismarine)1 eetl. gembersnippers, fijngehaktmespuntje zoutmespuntje cayennepeper2 eetl. tomatenketchup250 ml magere yoghurt (Melkan)1/2 krop ijsbergsla, in smalle repenenkele t... bekijk recept »
1 eetl. gemalen koriander (ketoembar)1 theel. gemberpoederpeper1/2 eetl. kerriepoeder of kurkuma1/2 theel. chilipoeder of paprikapoeder750 g kalkoenfilet, in smalle repen5 eetl. (olijf)olie1 ui, gepeld en grof geraspt2 teentjes knoflook, gepe... bekijk recept »
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 peren, geschild en in stukjes50 g pecannoten of walnoten, grof gehakt50 g blanke rozijnen4 eetl. schenkstroop of honing1 l yoghurtijs1 potje kersen, zonder pit (ca. 300 g)1 eetl. aardappelmeel of allesbindermu... bekijk recept »