1000 recepten met ricotta
grietbot of kabeljauw sjalot 1 bot verse peterselie: 1 pot basilicum 1 tak estragon 20 blaadjes koriander 1 kg bouchotmosseltjes parmesankaas 1 zak wit brood 1 kg rode paprika 1 pot ricotta (van galbani!!) 1 doos canneloni witte wijn1. Maak voo... bekijk recept »
1 potje ricottakaas stronkjes rood witloof verse peterselie verse dille 1 teentje knoflook peper 1. Maak de witloofbladeren los, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Snij de onderkant van elk blad zodat ze van gelijke lengte zijn maar toch nog... bekijk recept »
500 g Spaghetti 1 kg Rijpe tomaten 200 g Gezouten fijngemaakte Ricotta 3 Aubergines 3 teentjes Knoflook 2 Middelgrote uien Basilicum Olijfolie Zout en peperout water. Snij de tomaten, de ui en d..." /> Recept: pasta alla norma --> bekijk recept »
6 tarbotfilets (± 200 g elk)50 g garnalen50 g ricotta800 g aardappelen7 preiwitten1 sjalot (gesnipperd)4 vellen filodeeg3 dl visfond2 dl witte wijn200 ml roommelkboter1 handvol basilicumpeperzout1. Snipper de sjalot. 2. Snipper een deel van de basili... bekijk recept »
200 g pastabloem (type 00 extra)300 g ricotta0.5 kl citroenschil (geraspt)0.5 bosje basilicum2 el pijnboompitten4 eieren1 ui1 teentje knoflook600 g tomatenblokjes (in blik)geraspte parmezaan2 kl azijnolijfoliepeperzout1. Maak de pasta. Kneed de bloe... bekijk recept »
5 vellen filodeeg400 g lamsgehakt250 g spinazie1 teen knoflook2 el rozijnen2 el pijnboompitten200 g ricotta200 g feta50 ml olijfolie1. Bestrijk het deeg met olijfolie. Werk af met pijnboompitten en de rest van de feta. Zet 20 minuten in de oven. 2. H... bekijk recept »
800 g tuinbonen (diepvries)1 sjalot1 teen knoflook2 lente-uien1 bosje munt300 g ricotta2 plakken prosciutto24 wontonvellen400 ml lamsfond500 g lamsfilet12 morieljesboter (ijskoude)olijfoliepeperzout1. Borstel de morieljes goed schoon. Gebruikt u gedr... bekijk recept »
Voor 4 personen: 12 kleine tongfilets 1 ui 1 teen knoflook (geperst) 2 volkoren beschuitjes handje verse peterselie, gehakt handje verse munt, gehakt 50 gram roomboter 1 eetlepel olijfolie zeezout uit de molen en versgemalen peper sap van 1 citroen R... bekijk recept »
150 g semola rimacinata di grano duro (heel fijn griesmeel van harde tarwe)300 g farina di grano tenero 'tipo 00' (meel van fijn graan)gerookte ham (in reepjes)5 eieren8 eidooiers1 eiwit45 g spinazie4 blaadjes jonge spinazie (voor de afwerking)500 g ... bekijk recept »
4 zakjes garneeramandelen (à 45 g) 200 g poedersuiker 3 eetlepels groene likeur (bijv. Pisang Ambon slijter) 3 eetlepel zonnebloemolie 1 sinaasappel 1 citroen (Biologisch) 250 g suiker 1/2 dl bruine rum (slijter) 6 blaadjes witte gelatine 100 g... bekijk recept »