Recepten met ricotta

1000 recepten met ricotta

Ricotta

Ricotta

Auberginetaart met shii-take en bosuitjes

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 2 eetlepels olijfolie 1 aubergine (in blokjes) 200 g shii-takes ((paddestoelen), in reepjes) 6 bosuitjes (gesneden) 2 eieren 125 ml crème fraîche 2 eetlepels gemalen kurkuma ... bekijk recept »

Ravioli met artisjok en ricotta

1 bak ravioli rossi (250 g) 1 zakje stoneleeks (6 stuks) 1 blik artisjokharten (400 g) 2 eetlepels olijfolie 1/2 bakje ricotta (kaas, a 250 g) 1/2 citroen (uitgeperst) 1/2 zakje peterselie ((a 30 g), fijngesn... bekijk recept »

Tomaten in kaas uit de oven

4 eieren 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 tl gedroogde rozemarijn 70 g Grana Padano (kaas) (geraspt) 2 bakjes cherry tomaten (a 250 g) 2 el olijfolie 1 zak spinazie (300 g)1.... bekijk recept »

Lasagne van gegrilde aubergine met twee soorten kaas

1 aubergine 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 2 teentjes knoflook 200 ml olijfolie extra vierge 2 takjes verse basilicum (zakje a 15 g) 100 ml zonnebloemolie 2 trostomaten 1 sjalot 2 theelepels tomatenpuree (blikje) 250 ml... bekijk recept »

Panini met ricotta, citroen en aspergetips

1 courgette 2 el olijfolie 100 g groene aspergetips 100 g Parmigiano Reggiano 32 (kaas) 1 citroen (schoongeboend) 200 g ricotta (verse kaas) 4 panini's (pak 2 stuks) 130 g zongedroogde tomaten (bakje, koelvers)1... bekijk recept »

Pastaschelpen met spinazie

Ongeveer 25 grote pastaschelpen (Conchiglioni) 250 gr ricotta 300 gr verse spinazie 1 bolletje mozzarella, in kleine stukjes 1 ei 1 teentje knoflook 3 eetl pijnboompitten 1 blok tomatenblokjes 4 eetl tomatenketchup Zout en peper Scheutje olijfolie Ca... bekijk recept »

Cannelloni met aubergine en ricotta

1 ui 1 teen knoflook 2 aubergines 5 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 250 g ricotta (bakje) 250 g lasagnebladen (koelvers) 70 g boter 70 g bloem 1 liter volle melk 1 mespunt nootmuskaat 150 g gemalen belege... bekijk recept »

Gehaktballetjes met ricotta en pijnboompitten

2 x 300 g rundergehakt 100 g ricotta (kaas) 1 zakje verse basilicum ((15 g), fijngesneden) 100 g pijnboompitten 4-6 eetlepels olijfolie 50 g tomatentapenade1. Meng het gehakt met de ricotta en de fijngesneden basilicum. Breng op s... bekijk recept »

Tomatensoep met kruidenricottarepen

1 bakje ricotta (kaas, 250 g) 50 g pijnboompitten (geroosterd) 1 zakje basilicum ((15 g), fijngesneden) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 2 ciabatta's (brood) 500 g half-om-halfgehakt 1 ei (losgeklopt) 2 e... bekijk recept »

Champignons gevuld met twee soorten kaas

250 g ricotta 500 g dikke Parijse champignons 4 eetlepels geraspte parmezaan 250 g schoongemaakte rucola 1 biocitroen 3 peper en zout 3 eetlepels olijfolie1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C). Borstel de champignons schoon (je hoeft ze niet te w... bekijk recept »

Pagina 8 van 100