Recepten met ricotta

1000 recepten met ricotta

Ricotta

Ricotta

Frutti di bosco in een glas

300 gr Ricotta 100 gr suiker 100 gr gemengde bosvruchten 50 gr pure chocolade 1. Meng de ricotta met de suiker tot het mengsel smeuïg is.2. Maak schilfers van de chocolade en meng deze onder de ricotta3. Schep het mengsel in 4 glazen en laat rusten i... bekijk recept »

Cassata (met Groene Marsepein)

200 gr. ricotta 75 gr. basterdsuikerwitte 200 gr. hotelcake 50 gr. chocoladepure 75 gr. puddingvrucht 3 el. marsala 1 zakje vanillesuiker Hulpmiddelen Een kleine ronde schaal met een doorsnede van 20 centimeterplasticfolieeen raspeen kom en een plat... bekijk recept »

Cassata (met Groene Marsepein)

200 gr. ricotta 75 gr. basterdsuikerwitte 200 gr. hotelcake 50 gr. chocoladepure 75 gr. puddingvrucht 3 el. marsala 1 zakje vanillesuiker Hulpmiddelen Een kleine ronde schaal met een doorsnede van 20 centimeterplasticfolieeen raspeen kom en een plat... bekijk recept »

Pistache Strudel Met Honingsiroop.

500 g ricotta (2 bakjes) 2 limoenen 100 g pistachenoten 2 el lichtbruine basterd suiker 1 tl kaneelpoeder 200 g boter 20 vellen fillodeegontdooid 1 dl bloemenhoning oranjebloesemwater(toko of Marokkaanse winkel) Bereidingswijze Lek de ricotta in een ... bekijk recept »

Cassata

100 gram cake 1 1/2 eetlepel marsala 25 gram pure chocolade 75 gram ricotta 40 gram witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 40 gram bigareaux. Bereidingswijze Bekleed een kleine ronde schaal (doorsnede 20 centimeter) met plasticfolie. Snijd ... bekijk recept »

Cassatataart

1 cake150 gr wite chocoladewaarvan de helft in stukjes gehakt9 eetlepels Grand Marnier of Cointreau450 gr ricotta150 gr gehakte bigarreau (franse vruchtjes)250 cc slagroom1 zakje slagroomverstevigerOm te garneren100 gr witte chocoladechocolade krulle... bekijk recept »

Siciliaanse kaastaart

150 g lange vingers 6 eetlepels Marsala 50 g bittere chocolade 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes 250 g pitloze witte druiven 250 g ricotta 75 g witte basterdsuiker 1 citroen 4 blaadjes witte gelatine 2 1/2 dl slagroom cacaopoeder ... bekijk recept »

Siciliaanse Kwarktaart

150 g lange vingers 6 eetlepels Marsala 50 g bittere chocolade 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes 250 g pitloze witte druiven 250 g ricotta 75 g witte basterdsuiker 1 citroen 4 blaadjes witte gelatine 2 1/2 dl slagroom cacaopoeder 1... bekijk recept »

Spaghetti Met Aubergine-tomatensaus

1 grote aubergine zout 1 rode peper 1 grote ui ca. 7 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 blik tomatenblokjes (400 g) suiker (versgemalen) peper 75 g ricotta 15 blaadjes verse basilicum 400 g spaghetti 75 g geraspte parmezaanse kaas ... bekijk recept »

Pasticcio

350 gr. broccolizout2 eieren200 tortellini met kaasvulling1 sjalotje25 gr. boter of olie1 eetl. tomatenpuree2 eetlepels bloem2 dl. melk50 gr. geraspte gratineerkaasgrofgemalen peper200 ricotta (ik heb mascarpone genomen omdat ik ricotta niet kon vind... bekijk recept »

Pagina 56 van 100