Recepten met gorgonzola

744 recepten met gorgonzola

Gorgonzola

Gorgonzola

Biefstuk met blauwe kaas

4 haasbiefstukken1 eetlepel rode port2 eetlepel olijfolie100 gram blauwe kaas als oude gorgonzola of stilton1. Neem de biefstukken een kwartier van tevoren uit de koelkast. Klop de port en olie door elkaar en bestrijk hier de biefstukken mee. Bestroo... bekijk recept »

Gepofte aardappels

4 grote kruimige aardappels van gelijke grootte, schoongeboendsatéprikkermagnetron- of ovenschaalaluminiumfolie1. Prik de schil van de aardappels hier en daar in met een satéprikker om openbarsten te voorkomen. Leg ze in een cirkel in de onafg... bekijk recept »

Gestoofde kool met blauwe kaas

2 eetl. arachideolie of zonnebloem­olie2 uien, gesnipperd250 g spitskool, in reepjes250 g groene kool, in reepjeszoutversgemalen peper1 theel. kerriepoeder100 ml water100 g blauwe kaas (gorgonzola, Danish blue, roquefort)250 g ontbijtspek, in pla... bekijk recept »

Griekse salade met blauwe kaas

150 g blauwe kaas (roquefort, danablue, gorgonzola)150 g gemengde sla2 vleestomaten, in partjes1 groene paprika, in reepjes1 komkommer, in plakjes100 g groene olijven zonder pit2 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 eetl. kappertjesvoor de dressing:5 ... bekijk recept »

penne met vier kaassoorten

150 gram gorgonzola 100 gram fontina 100 gram geraspte parmezaan 100 gram geraspte emmentaler 1 stukje savarin 250 ml room een scheutje wodka olijfolie penne peper 1. snij alle kazen in kleine stukjes,doe ze samen in een kookpot met de geraspte k... bekijk recept »

Bloemkool- en gorgonzolasoep

1 kl olijfolie 500 GR bloemkool 1 middelgrote aardappel geschild 7,5 DL groentebouillon 5 DL melk 120 GR gorgonzolakaas 2 KL mosterd citroensap bieslook peper en zout 1. Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in kleine... bekijk recept »

Bloemkool - gorgonzolasoep

1 ui 1 kl olijfolie 500 gr bloemkool 1 middelgrote geschilde aardappel 7,5 dl groentenbouillon 5 dl melk 120 gr gorgonzolakaas 2 kl mosterd citroensap bieslook peper & zout1. Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in k... bekijk recept »

biefstuk met gorgonzolasaus en sjalotjes

5 sjalotjes 1 teentje knoflook 50 gr gorgonzola of andere blauwe schimmelkaas 30 gr boter 2 stukken biefstukken 0 zout en vers gemalen peper 1 dl witte wijn 1/8 l creme fraiche1. snijd de gepelde sjalotjes,in de lengte ,in 6partjes .snipper het gep... bekijk recept »

Spaghetti met courgette en saus van blauwe kaas

300 gram spaghetti 1 courgette 50 gram katenspek 150 gram gorgonzola 2 tomaten 125 milliliter slagroom een handje verse basilicum 50 gram parmezaanse kaas 2 eetlepels rode pesto wat peperKook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakkin... bekijk recept »

Knolselderijsoep met paling

voor 4 personen: 1 ui (gesnipperd) 2 eetlepels boter 1/2 knolselderij 125 ml magere room 750 ml kippenbouillon (van tablet) 100 g gerookte palingfilet 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g, fijngesneden)In soeppan ui in boter op laag vuur 5 min. fruiten. ... bekijk recept »

Pagina 68 van 75