744 recepten met gorgonzola
4 haasbiefstukken1 eetlepel rode port2 eetlepel olijfolie100 gram blauwe kaas als oude gorgonzola of stilton1. Neem de biefstukken een kwartier van tevoren uit de koelkast. Klop de port en olie door elkaar en bestrijk hier de biefstukken mee. Bestroo... bekijk recept »
4 grote kruimige aardappels van gelijke grootte, schoongeboendsatéprikkermagnetron- of ovenschaalaluminiumfolie1. Prik de schil van de aardappels hier en daar in met een satéprikker om openbarsten te voorkomen. Leg ze in een cirkel in de onafg... bekijk recept »
2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie2 uien, gesnipperd250 g spitskool, in reepjes250 g groene kool, in reepjeszoutversgemalen peper1 theel. kerriepoeder100 ml water100 g blauwe kaas (gorgonzola, Danish blue, roquefort)250 g ontbijtspek, in pla... bekijk recept »
150 g blauwe kaas (roquefort, danablue, gorgonzola)150 g gemengde sla2 vleestomaten, in partjes1 groene paprika, in reepjes1 komkommer, in plakjes100 g groene olijven zonder pit2 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 eetl. kappertjesvoor de dressing:5 ... bekijk recept »
150 gram gorgonzola 100 gram fontina 100 gram geraspte parmezaan 100 gram geraspte emmentaler 1 stukje savarin 250 ml room een scheutje wodka olijfolie penne peper 1. snij alle kazen in kleine stukjes,doe ze samen in een kookpot met de geraspte k... bekijk recept »
1 kl olijfolie 500 GR bloemkool 1 middelgrote aardappel geschild 7,5 DL groentebouillon 5 DL melk 120 GR gorgonzolakaas 2 KL mosterd citroensap bieslook peper en zout 1. Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in kleine... bekijk recept »
1 ui 1 kl olijfolie 500 gr bloemkool 1 middelgrote geschilde aardappel 7,5 dl groentenbouillon 5 dl melk 120 gr gorgonzolakaas 2 kl mosterd citroensap bieslook peper & zout1. Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in k... bekijk recept »
5 sjalotjes 1 teentje knoflook 50 gr gorgonzola of andere blauwe schimmelkaas 30 gr boter 2 stukken biefstukken 0 zout en vers gemalen peper 1 dl witte wijn 1/8 l creme fraiche1. snijd de gepelde sjalotjes,in de lengte ,in 6partjes .snipper het gep... bekijk recept »
300 gram spaghetti 1 courgette 50 gram katenspek 150 gram gorgonzola 2 tomaten 125 milliliter slagroom een handje verse basilicum 50 gram parmezaanse kaas 2 eetlepels rode pesto wat peperKook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakkin... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 ui (gesnipperd) 2 eetlepels boter 1/2 knolselderij 125 ml magere room 750 ml kippenbouillon (van tablet) 100 g gerookte palingfilet 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g, fijngesneden)In soeppan ui in boter op laag vuur 5 min. fruiten. ... bekijk recept »