744 recepten met gorgonzola
400 g farfalle200 g gorgonzola100 g gedroogde tomaten120 g olijven2 tenen knoflookhandvol bladpeterselieolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Doe in een kom. 2. Snij de olijven... bekijk recept »
0 tortellini (gevuld met spinazie)100 g gorgonzola100 g gerookte zalmrucola1 dl kippenbouillon2 dl roompeper1. Snij de gerookte zalm in reepjes. 2. Kook de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de room en smel... bekijk recept »
2 aubergines150 ml room200 g pompoen150 g gorgonzola100 g pancetta50 g walnoten (gehakt)1 rode ui1 kl rozemarijn1 kl tijm1 kl oregano4 el honingolijfolie500 g farfalle200 g bladspinazie2 teentjes knoflook2 sjalotten2 perenpeperzout1. Snij het vruchtv... bekijk recept »
400 g risottorijst1 rode appel3 takjes selder1 sjalot2 teentjes knoflook1 l groentebouillon (van 1 blokje)1 glas droge, witte wijn1. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Snij de selder fijn. Fruit ze samen glazig in olijfolie met een klontje boter. 2... bekijk recept »
2 courgettes (kleine)1 prei1 el boter1 kl bloem200 ml groentebouillon150 g gorgonzola500 g pennepeperzoutbladpeterselie1. Snij 2 kleine courgettes en 1 prei in reepjes en stoof ze 3 minuten in 1 ei boter. 2. Bestrooi deze met 1 kl bloem en roer ... bekijk recept »
8 stronkjes witloof8 pakjes Italiaanse ham150 g gorgonzola100 g emmentaler (gemalen)50 g boter ( extra om in te vetten)400 ml melk3 el bloemnootmuskaatpeperzout1. Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witloof, kook het 12 minuten e... bekijk recept »
500 g bloem25 g gedroogde gistzout2 peren (dikke, Doyenné)400 g gorgonzola2 el rietsuikerolijfolie1. Verbrokkel de gist in een beetje lauw water en roer los. 2. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje in en ... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)150 g bladspinazie2 peren0.5 citroen200 g gorgonzola50 g pijnboompitten2 kl paprikapoederbloemolijfolieuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit ter... bekijk recept »
4 uien30 g boter4 el olijfolie500 g risoni100 g mascarpone150 g gorgonzola100 g jonge spinazie (vers)peperzout1. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verwarm de boter en de olie in een pan met dikke bodem en doe er de uiringen bij. Stoof ze op laa... bekijk recept »
½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte 4 vijgen 200 g gorgonzola (of een andere blauwe kaas) honing peper en zout1. Snij 4 vijgen doormidden. Beleg de stukken stokbrood met 200 g gorgonzola (of een andere blauwe kaas). Werk af met een halve vij... bekijk recept »