204 recepten met karbonade
Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.750g schouderkarbonade in stukken van 3x4cm2 e blanke azijn1 teentje knoflook in plakken1 ui fijn1+1/2 t maizena opgelost in 1+1/2 t water1 t paprikapoeder1 vol t zout1/2 t peper150ml medium sherry1 laurierblad verkruimeld1 t gemberpoeder60g margarin... bekijk recept »
Ingredienten per persoon: 1 grote of 2 kleine lamskarbonade(s) - 1 teentje knoflook - 1/2 el zonnebloem- of olijfolie - peperzout - 2 tomateningekruist - 1 aardappelkroketje - 150 gr sperziebonen. Vermeng de olie met zout, peper en het fijngemaakte t... bekijk recept »
Haas karbonade olie 4 eetlepels citroenmarmelade 1 citroen 4 reepjes ansjovis 4 theelepels kappertjes. peper. Karbonades droog deppen en bestrijken met olie. leg de karbonades op het rooster karbonades in ca 6/8 min goud bruin roosteren karbonades ke... bekijk recept »
2 kiwi’s 1 mango 4 ribkarbonades zout peper 1 tl gemberpoeder 50 g boter of margarine 1 dl sinaasappel-perzik tweedrank ½ tl bouillonpoeder 2 el sherry Tabasco Kiwi’s dun schillen. In plakjes snijden. Mango schillen en rond pit in dikke plakken s... bekijk recept »
1/2 theelepel gedroogde tijm 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels zonnebloemolie 2 ribkarbonades 2 geroosterde paprika's (pot a 465 g) 2 plakken Cheddar (kaasbedieningsafdeling) Tijm, 1/2 tl paprikapoeder, zout en peper door olie roeren. Karbonades ... bekijk recept »
1/2 theelepel gedroogde tijm 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels zonnebloemolie 2 ribkarbonades 2 geroosterde paprika's (pot a 465 g) 2 plakken Cheddar (kaasbedieningsafdeling) Tijm, 1/2 tl paprikapoeder, zout en peper door olie roeren. Karbonades ... bekijk recept »
4 flinke ribkarbonades van elk ongeveer 180; gram 4 eetlepels tomatenpesto 125 gram mozzarella wat versgemalen peper en wat grof z; eezout risottorijst houten prikkertjes Bereiding: Snijd de mozzarella in 4 plakken. Snijd hierna de karbonades met ... bekijk recept »
2 kiwi’s 1 mango 4 ribkarbonades zout peper 1 tl gemberpoeder 50 g boter of margarine 1 dl sinaasappel-perzik tweedrank ½ tl bouillonpoeder 2 el sherry Tabasco Kiwi’s dun schillen. In plakjes snijden. Mango schillen en rond pit in dikke plakken s... bekijk recept »
8 karbonades 1 dl ketjap Water Citroensap Boter Zout Peper Nootmuskaat Wrijf de karbonades in met de kruiden Maak een sausje van het citroensap, de ketjap, boter en water Rooster de karbonades terwijl u ze voortdurend met de saus besprenkelt Leg de ... bekijk recept »
6 karbonades 650 dl water 750 dl azijn 30 zwarte peperkorrels, gekneusd 30 kruidnagelsteeltjes 8 laurierbladeren 10 gram gelatine (wit) 1 dikke gesneden ui 2 rundvlees bouillonbokjes zout Beginnen met de karbonades de avonds ervoor te zouten, en te ... bekijk recept »