204 recepten met karbonade
Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.4 grote aardappels 1 winterpeen 2 uien halve komkommer 3 eieren peterselie knoflook wat olijfolie peper zout hulpmiddelen: rasp snijplank mes anti aanbakpan met deksel kleine wok of koekenpan schaaltje kleine garde. voorbereiding: aarda... bekijk recept »
- 4 ribkarbonaden van 150 gr. - peper - zout - 1 potje mixed pickles - 1 kleine rode en 1 kleine groene paprika - 150 gr. gepelde sjalotjes - 150 gr. panklare kleine champignons - 100 gr. margarine of boter - 1 1/2-2 eetlepels maizena of aardappelmee... bekijk recept »
100 ml ketchup vloeibare honing mosterd sinaasappelsap 100 gr appelstroop 2 el bruine basterd suiker 1/2 citroen alleen het sap 1 teen knoflook geplet 1 tl kaneelpoeder peper en zout1. Bereidingswijze2. Tijm en honing:3. Ris de blaadjes van 6 tak... bekijk recept »
10 teen knoflook 25 gr boter 0,75 dl droge witte wijn 1/2 el crème fraîche gemalen peper en zout 1 snufje suiker1. Soms eet je iets meer knoflook dan anders en dan heb je de volgende dag een smaak in je mond alsof je de straat hebt schoongelikt. D... bekijk recept »