Recepten met karbonade

204 recepten met karbonade

Karbonade

Karbonade Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.

Karbonade met citroensaus en boontjes

500 gram krieltjes met schil4 haaskarbonades3 eetlepel olijfolie1 citroen schoongeboend200 milliliter kookroom500 gram diepvriestuinbonen1 ui gesnipperd1 theelepel Provençaalse kruiden1 theelepel groene pesto1. Kook de krieltjes gaar in circa ... bekijk recept »

Pittige boerenkool met oosterse karbonade

1 citroen, schoongeboend4 teentjes knoflook, geperststukje gemberwortel van circa 5 cm, geschild en geraspt1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt7 eetlepels arachide- of zonnebloemolie4 eetlepels sojasaus of ketjap manis4 ribkarbonades1 kilogram kr... bekijk recept »

Karbonade met sinaasappelmosterd

4 schouderkarbonades4 eetlepels olijfolie1 sinaasappel, schoongeboend2 eetlepels mosterd1 theelepel gedroogde tijm1 eetlepels bruine basterdsuiker1. Bestrooi de karbonades met zout en peper en wrijf ze goed in met olijfolie. Rasp de helft van de sina... bekijk recept »

Geroosterde karbonade met bosui

4 schouderkarbonades4 lente/-bosuitjes1 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. sesamzaadvoor de marinade:1 teentje knoflook, geperst4 eetl. ketjap1 eetl. honing2 eetl. sesam- of wokolie1 theel. gemberpoeder2 theel. sambal oelek1. Meng de ingred... bekijk recept »

Italiaanse karbonade met tomatensaus en broccoli

4 schouderkarbonadeszoutversgemalen peper1 theel. paprikapoeder1 eetl. gedroogde oregano2 eetl. (olijf)olie1 pot tomatensaus1 bolletje mozzarella, in stukjes400 g broccoli1. Verwarm de oven op 175°C. Bestrooi de karbonades rondom met zout en pepe... bekijk recept »

Karbonade met noten-kruidkoek

2 eetl. vloeibaar bakproduct4 schouderkarbonadeszoutversgemalen peper50 g gemengde ongezouten noten2 witte boterhammen, zonder korstjesmespuntje korianderpoedermespuntje kaneelmespuntje gemberpoeder1 theel. gedroogde tijm1 theel. gedroogde oreganobak... bekijk recept »

Karbonade met citroenmosterd en wortelgratin

4 rib- of schouderkarbonadeszoutversgemalen peper500 g vastkokende aardappelen, geschild, in plakjes500 g wortel, geschrapt, in plakken1 citroen6 eetl. olijfolie1 teentje knoflook, geperst2 eetl. (grove) mosterd50 ml vleesbouillon (van tablet)2 eetl.... bekijk recept »

Karbonade met salie en mosterd

4 karbonades3 eetl. olijfolie2 eetl. grove mosterd(zee)zoutversgemalen peper2 eetl. gehakte verse salie1. Wrijf de karbonades in met een mengsel van olijfolie, mosterd, zout, peper en salie. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken. 2. Rooster het vlee... bekijk recept »

Vlaamse karbonade

1 kg stoofvlees 1 stuk ui 3 el luikse siroop 2 grote laurierbladen peper en zout 1 el azijn 3 kruidnagels 1 bruine maizena express1. Boter smelten - sjalotten bruinen, vlees bruinen, peper, zout, laurier en azijn toevoegen en kruidnagels.2. Laten ... bekijk recept »

Karbonade met uiensaus

1 kg rundsstoofvlees zout 2 eetlepels Solo Vloeibaar 0.5 theelepel suiker 0.5 eetlepel azijn 3 uien peper 1. Haal de karbonade 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. 2. Pel en snij de uien in dunne ringen. 3. Dep de karbonade vlak voor het ba... bekijk recept »

Pagina 11 van 21