1000 recepten met biefstuk
Bijna iedereen loopt het water in de mond, bij het opstijgen van de heerlijke geur van gebakken biefstuk, in de keuken of op de barbecue. Er zijn verschillende stukken vlees: biefstuk, entrecôte, ossehaas, rib-eye, tournedos, t-bone steak, filet mignon (kleine haasbiefstukjes uit het dunne deel van ossehaas) en chateaubriand.voor 4 personen: 4 biefstukken 500 gr Parijse champignons 8 soeplepels porto 2 soeplepels water 100 gr boter 4 schijfjes mozzarella 1 takje rozemarijn tuinkersBak de biefstukken heel even in de pan, zodat ze bleu blijven. Schik ze in een ovenschaal. ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg witloof 4 steaks 50 gr boter 1/2 dl slagroom 100 gr spekblokjes brood peper en zoutWas het witloof, snijd het in stukken en giet het in een grote kom, waarin u vooraf boter hebt gesmolten. Laat eerst op een zacht vuurtje het sap... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg witloof 4 steaks 50 gr boter 0,50 dl slagroom 100 gr spekblokjes brood peper en zoutWas het witloof, snijd het in stukken en giet het in een grote kom, waarin u vooraf boter hebt gesmolten. Laat eerst op een zacht vuurtje het sa... bekijk recept »
Voor 2 personen: per persoon 235 Kcal 1 teentje knoflook 2 takjes basilicum 2 eetlepels (olijf)olie 2 biefstukken (a ca. 125 g) 2 pakjes rucola (a 30 g) 1 eetlepel rode wijn 1/2 eetlepel balsamicoazijn 1/2 eetlepel grof zeezout (versgemalen) peperKno... bekijk recept »
8 biefstukjes van elk 100 g300 g ui400 g rijst80 g boter4,5 dl runderbouillon1,5 dl droge witte wijn4 bosjes bladpeterselie50 g parmezaanse kaaszout, versgemalen peper- Schil en snipper de uien. Breng de bouillon aan de kook. - Smelt 50 g boter in ee... bekijk recept »
4 stuks biefstukken van de haas500 gr. champignon, verse4 stuks sjalotten2 uien4 el. olijfolie4 takjes peterselie1 takje tijmZoutPeper- Biefstuk van de haas is hetzelfde als tournedos. - Hak de uien, de sjalotjes en de peterselie fijn. - Snijd de ste... bekijk recept »
4 biefstukken (á 150 g) 6 eetlepels boter snufje peper (uit de molen) 8 velletjes filodeeg (ca.15x15 cm) 80 g roomkaas (met mierikswortel) Garnering: 4 takjes tijmLaat de biefstuk tenminste 30 minuten buiten de koeling op temperatuur komen. Laat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 biefstukken 1 kilo aardappels 800 g gekookte bieten 2 goudrenetten 2 uien 1 eetlepel boter 1 eetlepel kummel 3 eetlepels boter 1 eetlepel olie 150 ml rode wijn 150 ml slagroomLaat de 4 biefstukken op kamertemperatuur komen. Schil e... bekijk recept »
4 biefstukken4 el olijfolie1 tl gehakte tijm1 tl gehakte rozemarijn3 blaadjes salie1 tl gedroogde oregano1 teen knoflook, Voor de Bloody Mary boter: 250 g zachte boter1 cl wodka1 vleestomaat2 el verse bieslook2 sjalotjes1 el citroensap4 druppeltjes t... bekijk recept »
4 biefstukken van 1OO g versgemalen peper l/2 dl olijfolie extra vierge 4 ansjovisrolletjes 2 tenen knoflook zout 1 eetlepel fijngehakte peterselie Wrijf de biefstukken in met 3 eetlepels olijfolie en maal er peper boven. Laat ze in een half uu... bekijk recept »