1000 recepten met biefstuk
Bijna iedereen loopt het water in de mond, bij het opstijgen van de heerlijke geur van gebakken biefstuk, in de keuken of op de barbecue. Er zijn verschillende stukken vlees: biefstuk, entrecôte, ossehaas, rib-eye, tournedos, t-bone steak, filet mignon (kleine haasbiefstukjes uit het dunne deel van ossehaas) en chateaubriand.1 eetlepel arachide-olie 150 g biefstukken 15 g boter 150 g extra fijne boontjes 150 g extra fijne erwten 1 l runderbouillon 150 g slablaadjes 2 uien1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Pel de ui en hak hem fijn. Maak de boontjes schoon en snij ze... bekijk recept »
4 hertenbiefstukjes (ca. 300 g) 2 theelepels balsamicoazijn 4 eetlepels olijfolie extra vierge 8 takjes verse rozemarijn (stevige takjes) 24 plakjes katenspek (zee)zout (versgemalen) zwarte peper 1. Biefstukjes elk in 6 blokje... bekijk recept »
60 g boter 2 zakken minikrieltjes (a 450 g) 2 schalen biefstukken (a 2 stuks) 1 zak gemengde sla 1 portie vinaigrette (sladressing, naar smaak) 1 zakje stoneleeks (8 stuks) 100 g dijonnaise1. Verhit in koekenpan helft ... bekijk recept »
1 tl gedroogde oregano mespunt cayennepeper 4 el gebakken uitjes (bekertje 100 g) 2 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder 2 tl grof zeezout (bus 500 g) 2 schaaltjes biefstuk ((a 2 stuks), op kamertemperatuur) 4 el olijfoli... bekijk recept »
1 kleine broccoli (300 g) ¼ pak Chinese eiermie (a 250 g) ½ zakje stoneleeks (a 8 stuks) 1 biefstuk 2 eetlepels olie 3 eetlepels teriyaki marinade (fles a 250 ml) 2 theelepels sesamzaad1. Van broccoli stronk ... bekijk recept »
4 eetlepels cognac (slijter) 4 kogelbiefstukken (op kamertemperatuur) 4 eetlepels vierseizoenenpeperkorrels 1 eetlepel olie 50 g roomboter 125 ml crème fraîche1. Cognac in diep bord schenken. Biefstuk door cognac wentelen en 5 min... bekijk recept »
2 a 150 g biefstukken 1 el cajunkruiden 6 el olijfolie extra vierge 1 venkelknol 1 blikje mais 1 bakje bieslook 1 limoen in de lengte gehalveerdDep de biefstukken droog met keukenpapier en wrijf ze in met de cajunkruiden. Verhit 2 el van de olie in e... bekijk recept »
1 bol knoflook 6 el milde olijfolie 1 takje rozemarijn (naaldjes fijngesneden) 1 ansjovisfilet (blikje 46 g) 1 potje witte bonen ((340 g), uitgelekt) 1 schaal biefstuk ((2 stuks), op kamertemperatuur) 1 ciabatta (... bekijk recept »
400 g biefstukken 4 el teriyaki marinade & saus 400 g sperziebonen 300 g couscous 1 ui 3 el zonnebloemolie 125 g taugé1. Snijd de biefstuk in blokjes en marineer ca. 10 min. in marinade. Week de satéstokjes in water. Maak de sperziebonen ... bekijk recept »
1 schaal biefstuk (ca. 325 g) 4 el olijfolie 2 tenen knoflook (geperst) 3 tl Provençaalse kruidenmix 1 courgette (in 8 plakken) 1 rode paprika (in 8 stukken) 1 ui (in 8 parten) 1 bakje basilicum ((15 g), al... bekijk recept »