41 recepten met Lamsrack
Lam: Lamsracks worden ook wel French racks genoemd. Het bestaat uit 8 koteletjes of meer, met een 'verdek', anders is het een lamscarré. Het is een gedeelte van de rug maar zonder het haasje. Als je het rack rond zet is het een lamskroon.Lam 1 lamsrackbotjes verwijderd en achtergehouden 2 teentjes knoflookin plakjes 2 takjes rozemarijnin stukjes gebroken 2 el. honing 25 gr. boter in blokjes Saus 1 el. olijfolie 2 sjalotjesin dunne plakjes 200 ml. runderbouillon 2 el. balsamicoazijn 7... bekijk recept »
? 2 eieren ? 1 teentje knoflook ? 1 sjalot ? 2 zakjes verse munt ? 1 zakje verse peterselie ? 1 eetlepel grove mosterd ? 2 eetlepels kappertjes ? 1 eetlepel azijn ? 1 dl (olijf)olie ? 4 lamsracks (a ca. 350 g) ? peper ? zout ? Bereiden: Oven voorver... bekijk recept »
100 g gedroogde witte bonen1 sjalotin stukjes1 pot gevogeltefond (380ml)400g lamsrack12 snijbonen16 peultjes12 verse tuinbonen(of 2 el tuinbonen uit de diepvries)1 grote tomaatontveld2 teentjes knoflookgepeld5 takjes tijm1 takje rozemarijn3 el boter4... bekijk recept »
4 lamscarrés (van 3 koteletjes)40 g verse munt3 teentjes knoflook100 g ongezouten pistachenoten100 ml olijfolie1 onbehandelde citroen (sap geraspte schil)250 ml kippenbouillon2 preiwitten350 g prinsessenbonen350 g diepvries erwt3 kroppen sla (little... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 lamsracks 130 g brokkeldeeg 150 g pistachenootjes eiwit gehakte dragonBak het brokkeldeeg 6 minuten af op 180°C, laat afkoelen, verkruimel en meng met de fijngehakte nootjes. Voeg de gehakte dragon toe en maak er met het eiwit een ... bekijk recept »
250 gram zwarte olijvenzonder pitgehakt? sinaasappelhet raspsel1? el. verse peterseliegehakt3 el. milde olijfolie3 el. selderijgehaktzeezoutversgemalen zwarte peper voor de lamskoteletten: 8 kleine lamskoteletten (van een lamsrack)2 el. verse tijmhet... bekijk recept »
300 gr. Lamsrack of lamskoteletten 200 gr. Tagiatelli 4 eetlepels tomatenpuree 200 ml slagroom 50 gram ontbijtspek 6 sjalotjes rozemarijn (2 theelepels) peperzout olijfolie Bak de sjalotjes en ontbijtspek bruin, voeg hier de tomatenpuree aan toe. Bak... bekijk recept »
8 kleine lamskoteletjes met bot (zoals van een lamsrack) of 4 dubbele lamskoteletten, gehalveerd1 citroen3 eetl. olijfoliezoutversgemalen pepermespunt gemalen komijn (djinten)mespunt paprikapoeder1 teentje knoflook, geperstzwarte of groene olijven, z... bekijk recept »
16 teentjes knoflook 2 dl melk 1 zakje verse provencaalse kruidenmix 1 pot vleesfond 1 1/2 dl droge rose 2 sjalotjes 1/2 courgette 1 rode paprika 10 eetlepels olijfolie 6 eetlepels bloem 2 French Racks a 450 gram zout en peper 1/2 theelepel vloeibare... bekijk recept »
16 Teentjes knoflook 2 dl Melk 1 Zakje verse Provencaalse Kruidenmix 1 Pot vleesfond 1 1/2 dl Droge rose 2 Sjalotjes 1/2 Kleine courgette 1 Rode paprika 10 El milde olijfolie 6 El bloem 2 French racks(lamsvlees-450g) Zout Peper 1/2 Tl vloeibare honin... bekijk recept »