Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivelspiesjes met mangosalsa

650 g zeeduivelfilet1 mango (rijp, geschild en in blokjes)0.5 rode paprika (in blokjes)1 pruimtomaat (in blokjes)1 rode ui (kleine, gesnipperd)1 groene chilipeper (gesnipperd)1 el gekonfijte gember (gesnipperd)1 el koriander (gehakt)1 el bieslook (ge... bekijk recept »

Vissoep met gele curry

2 cm gember (in plakjes)1 teentje knoflook (in plakjes)1 chilipeper1 stengel citroengras (geplet)2 el plantaardige olie2 el gele currypasta (potje)250 ml kokosmelk750 ml visbouillon250 g verse zalm (in blokjes)250 g zeeduivelfilet (in blokjes)1 worte... bekijk recept »

Caldeirada De Peixe

2 kg verse gemengde vis (rogzeeduivelsardientjesgarnalen) grof zeezout 3 grote uien 800 gr rijpe tomaten 1 groene paprika 5 teentjes knoflook 750 gr aardappelen 2 el peterselie 1/4 l olijfolie 1 of 2 piri-piri (hete pepertjes) of piri-piri olie 2 dl ... bekijk recept »

Zuppa Di Pesce

1 1/2kg vis (bv tongzeeduivelbaars sardines en of makreel)5 teentjes knoflook750gr tomaten3 eetl. fijne peterselie 3 1/2 dl drge witte wijn500gr mosselen (levend)3/4dl olijfolie1 grote ui (fijn)2 spaanse pepers(fijn)4 st. jacobsschelpen8 gamba'swater... bekijk recept »

Indiase Viscurry Met Pompoen En Kokos-kerriesaus

4 stevige moten witte visbijvoorbeeld zeeduivel of (minder duur) schelvis sap van een halve limoen 1 flinke theelepel kurkuma 10 tenen knoflookniet gepeld een stukje verse gember (ong. 6 cm.) 250 gram sjalottenin ringetjes 700 gram pompoenin blokjes... bekijk recept »

Bouillabaisse Op Mijn Wijze

1 kg gemengde hele zeevis zoals rode mulrode poonwijtingzeebaarsdoradezeeduivel (3 soorten minimaal) eventueel extra graten van zeevis 500g. rijpe tomaten 1 ui 2 tenen knoflook bosje peterselie 3 laurierbladeren klein plukje rozemarijn takje tijm env... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui2 teentjes knoflook1 knolletje venkel1 paprika2 el olie300 gr visfilet (poonzeeduivelkabeljauw) 5 dl visbouillon (van een tablet) 1 dl droge witte wijn1/2 blik gepelde tomaten1 tl provencaalse kruidenpeperzout1 el fijngehakte peterselie. Snipper ... bekijk recept »

Curry van vis en zeevruchten

0 witte rijst (voor erbij)500 g visfilet (bv. zeeduivel, zeebarbeel)8 scampi's (of grote garnalen, gepeld)2 teentjes knoflook1 kl garnalenpasta (trassi)4 lente-uien2 wortelen100 g peulen100 g diepvries erwt3 cm verse gember20 g gepelde amandelen400 m... bekijk recept »

Salade met gegrilde vis met mango

400 g vis (witte, bijv. zeeduivel, kabeljauw,...)1 mango (rijpe)3 wortelen1 rode paprika1 groene paprika0.5 prei2 rode uien1 limoensap4 el scheutjes (naar keuze)2 cm verse gember1 stengel citroengras4 el cashewnoten1 el sesamzaadarachideoliepeperzout... bekijk recept »

Matelotte van vis

Voor de visfumet 1/2 kg visafval (zeetong of tarbotgraten) 1 ui 1 takje selder 1 kruidentuiltje 1.5 l water Boter Arachide- of olijfolie Voor de saus 2 uien 2 takjes selder 1/4 courgette 3 tomaten Boter of olie 1.25 dl witte droge wijn 1 kruidentuilt... bekijk recept »

Pagina 26 van 29