Recepten met zeebaars

143 recepten met zeebaars

Zeebaars

Zeebaars Lengte ± 65 cm. Er zijn wel 300 soorten zeebaars. De afmetingen variëren van 0,05 tot 300 cm. In Europa komen 15 soorten voor.

Papillot van zeebaars met saffraanaioli

4 zeebaarsfilets1 courgette1 venkel2 artisjokken (kleine paarse)1 courgettebloem (optioneel)handvol olijven (ontpit, paarsbruin)4 el aioli (kant-en-klaar)saffraandraadjes (enkele)4 sneden bruin brood (dikke)olijfoliepeperzout1. Spoel alle groenten. S... bekijk recept »

Carpaccio van zeebaars en pompelmoes

400 g zeebaarsfilet (met vel)1 pompelmoes0.5 limoensap2 el appelkappertjes1 kl roze peperbollentakje kervel3 el extra vierge olijfoliegrof zeezoutuit de molen peper (zwarte)1. Snij de zeebaarsfilet met een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel over 4 ... bekijk recept »

Gebakken zeebaars met sinaasappelmayonaise

4 zeebaarsfilets (met vel en elk ongeveer 120 g)500 g aardappelen (kleine)50 g walnoten (gepeld)50 g zwarte olijven (zonder pit)1 takje tijm3 el olijfoliezeezout (of olijvenzout)peperzout10 el mayonaise2 sinaasappels1 teen knoflookchilipoeder (of chi... bekijk recept »

Tartaar van zeebaars met waterkerscoulis

300 g zeebaarsfilets (supervers)1 bosje waterkers100 g jonge spinazie8 el citroenolie50 g tapioca1 bosje lente-ui0.5 granny smith1 limoen (het sap en de schil)1 citroensapgroene tabascofleur de selszechuanpeperzonnebloemolieshisobladeren (of andere c... bekijk recept »

Pesto-aardappelen met zeebaars en kerstomaatjes

800 g aardappelen4 zeebaarsfilets1 bakje kerstomaten1 bosje rucola1 teentje knoflook (gepeld)1 bosje basilicum30 g pijnboompitten (geroosterd)olijfoliepeperfleur de sel50 g parmezaan (gemalen)1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Kook ze beetg... bekijk recept »

Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème

500 g zeebaarsfilet (met vel)750 g aardappelen1 bundel asperges500 ml karnemelk200 g zure roomscheut chardonnay-azijn2 sneden wit brood (het kruim)nootmuskaat300 g boterolijfoliepeperzout1 bakje ijskruid1. Schil de asperges en breek de harde uiteinde... bekijk recept »

zeebaars met een korst van parmezaanse kaas en met tijm geroosterde groenten

100 g versgeraspte parmezaanse kaas 25 g vers wittebroodkruim schil van een ½ citroen 4 zeebaarsfilet van ± 175 g per stuk, met vel 2 eieren, losgeklopt 8 el olijfolie 25 g boter zout en peper naar smaak voor de groenten: 250 g courgette, in plakjes ... bekijk recept »

Zeebaars In Roquefortkorst En Aardappelpuree

4 zeebaarsfilets - 100 gr Roquefort - 100 gr broodkruim - 100 gr boter. Voor de puree : 500 gr aardappelen - 10 a 15 cl volle melk - 100 gr boter - grof grijs zeezout (fleur de sel de Guerande) - peper uit de molen - 4 koffielepels geconcentreerde vi... bekijk recept »

Zeebaars Met Ingemaakte Groenten In Azijn

750 g zeebaarsfilets 200 g ingelegde groenten in azijn 2 kleine fijngehakte uien 2 verse fijngehakte tomaten 6 zwarte olijven 6 groene olijven 1 eetlepel kappertjes 2 dl olijfolie zout peper bloem Snijd de ingelegde groenten fijn. Verwijder het vel v... bekijk recept »

Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade

4 zeebaarsfilets met huid van 150 g 1 eetlepel chiliolie sap van 1 citroen zwarte peper, versgemalen voor de marmelade: 4 rode uien, in stukjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing mespunt kaneelpoeder 1 eetlepel verse pete... bekijk recept »

Pagina 7 van 15