1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.1 blikje tonijn (in olijfolie (185 g), uitgelekt) 75 g zwarte olijven (zonder pit) 4 zongedroogde tomaten in olie 1 teen knoflook 4 ansjovisfilets (uitgelekt) 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel verse tijm (blaadjes)1. Gi... bekijk recept »
2 doosjes tonijnsteak (diepvries, a 2 stuks) 400 g fusilli (pasta) 1 blikje ansjovis (50 g) ½ potje zongedroogde tomaten (320 ml) 600 g sperziebonen (diepvries, zak a 1 kilo) 5 eetlepels zonnebloemolie1. Tonijn... bekijk recept »
300 g sperziebonen 1 el pijnboompitten 1 rode ui 1 blikje tonijnmoot in olijfolie (160 g) 1,5 el witte balsamicoazijn 4 el olijfolie extra vierge 2 el basilicumblaadjes 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de sperziebonen in water met zout in ... bekijk recept »
350 g penne rigate 65 g pijnboompitten 1 courgette 280 g zongedroogde tomaten (potje) 1 ui 555 g tonijnstukjes in light mayonaise (blikje)1. Penne volgens gebruiksaanwijzing koken, in vergiet met koud water afspoelen en laten uitl... bekijk recept »
1 pompoen 1 ui (gesnipperd) 3 el olijfolie 2 el balsamicoazijn 4 bleekselderij 2 tenen knoflook 270 g tonijn in olie (uitgelekt) 3 el kappertjes 90 g zongerijpte Taggia-olijven (uitgelekt) 250 cherrytomaten 20 g pet... bekijk recept »
1 pak parisienne witbroodje (voorgebakken, per 2 stuks) 1/2 bakje verse basilicum (a 15 g) 1 rode ui (in zeer dunne ringen) 5 tomaten (in partjes) 9 el olijfolie 3 el rode-wijnazijn 2 aubergines (in dunne plakken)... bekijk recept »
600 g broccoli 250 g cherrytomaten 500 g verse ravioli met 5 kazen (pak à 250 g) 185 g tonijn in olie 85 g tuna with a twist 8 g verse basilicum1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Halveer de tomaatjes. Kook de broccoli in een pan... bekijk recept »
1 blikje Rio Mare tonijn in olijfolie (160 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 tl gedroogde oregano 1 snufje zout 4 verse pizzabodems 1 rode ui 2 bollen mozzarella (à 125 g) 1 snufje peper 1 bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 200 °... bekijk recept »
500 g sperziebonen 600 g aardappels (vastkokend, geschild) 8 eetlepels yoghurt 4 eetlepels kappertjes 2 pakjes tonijnsteaks (wit (a 250 g, diepvries), ontdooid) 1 eetlepel olijfolie 1 zak rucola slamelange (150 g) 100 g z... bekijk recept »
peper en zout 280 g tonijn in olijfolie (uit bokaal, uitgelekt gewicht) 125 g Griekse yoghurt natuur 480 g cannellinibonen (uit blik, uitgelekt gewicht) 1 eetlepel tahini 1 eetlepel citroensap 1 teentje knoflook 1. Doe de witte bonen in een vergiet, ... bekijk recept »