1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.500 g gebroken sperziebonen 2 eieren 250 g cherrytomaten 1 afbakstokbrood 320 g tonijn in olie (blik à 160 g) ½ rode ui 1 teen knoflook 4 el honing-mosterddressing 120 g zwarte olijven1. Kook de sperziebonen in ruim kokend w... bekijk recept »
300 g couscous 3 tl paprikapoeder 2 tl kerriepoeder 170 g augurken zuur (pot à 340 g) 1 zak paprikamix (3 kleuren) 1 rode ui 2 zakken tonijn & dressing voor de salade: zongedroogde tomaten 1 citroen1. Doe de couscous samen met... bekijk recept »
295 g geroosterde paprika's 370 g tonijnstukken in water 2 rode uien 450 g Provençaalse aardappelpartjes 130 g zongedroogde tomaten 6 eieren 2 el olie1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Laat de ... bekijk recept »
75 g rucola 20 g bladpeterselie 185 g tonijnstukken in water (Princes) 390 g artisjokharten 0,5 komkommer 1 bol mozzarella 4 el olijfolie extra vierge 1 citroen 1 snufje zout 1 snufje peper1. Strooi de rucola en de peterselie op een platte s... bekijk recept »
2 blikjes tonijnstukjes (in light mayonaise, blikje a 185 g) 1 rijpe avocado 3 eetlepels citroensap 1 zakje walnoten (55 g) 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 bruin stokbrood 1 zak panklare andijvie (400 g)1. Tonijnstukjes met ... bekijk recept »
4 tonijnfilets 0,5 papaja 0,5 mango 0,5 rode chilipeper 2 limoenen 2 eetlepels gehakte koriander 4 eetlepels olijfolie peper en zout1. Snij de tonijn, de mango en de papaja in kleine, dikke plakjes. Snipper de halve chilipeper fijn. 2. Verwarm de oli... bekijk recept »
300 g schelpjespasta (zak 500 g) 400 g sperziebonen 3 eieren 1 ui 3 tomaten 320 g tonijn in olijfolie (blikje à 160 g) 1 kropsla1. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steel... bekijk recept »
5 takjes koriander 100 g zachte boter 1 theelepel grof zeezout ½ theelepel limoenrasp 5 eetlepels olijfolie extra vierge 1 teentje knoflook 4 verse tonijnsteaks (a ca. 100 g)1. Koriander grof knippen. Boter, 3/4 theelepel zeezou... bekijk recept »
0.5 appel 1 stronk witlof 1 blikje tonijn op olie uitgelekt 2 el mayonaise 1 sjalotje gesnipperd zout en peper tuinkersSnijd de halve appel in piepkleine blokjes. Haal 8 blaadjes van het lof los en snijd de rest in flinterdunne reepjes. Prik ... bekijk recept »
1 pizzakit (pizzadeeg met potje tomatensaus, 600 g, koelvers) 450 g macaroni-spaghettigroente 250 g mozzarella 2 el olijfolie 170 g tuna with a twist (zakje 85 g) 75 g rucola1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Rol het deeg uit d... bekijk recept »