1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.4 ansjovisjes in olie 4 courgettes 4 eetlepels extra reine olijfolie 2 eetlepels kappertjes in pekel, uitgelekt 50 g ontpitte groene olijven 1 potje tonijn in olie Delhaize 10 cl vermout 20 verse basilicum zout, peper1. Was de courgettes, verwijder d... bekijk recept »
1 kg grote, iets kruimige aardappelen ((zak 3 kg), geschild) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (geperst) 1 prei (in ringen) 1 zak Italiaanse roerbakmix (400 g) 2 blikjes tonijnmoot (met een vleugje olijfolie (a 130 g)... bekijk recept »
100 g slamelange 150 g Griekse olijven met kaas (bakje 250 g) 85 g tonijnstukken in olie 50 g balsamicodressing (cup à 100 g) 50 g Parmezaanse kaas 4 Pan Tostado1. Meng de sla, Griekse olijven mix en tonijn op een schaal. Besprenk... bekijk recept »
bieslooksprietjes en venkelzaad voor de afwerking citroensap 4 eetlepels olijfolie peper en zout 2 venkelknollen, in fijne schijfjes 500 g verse tonijn in moten1. Laat de tonijnmoten en de venkelschijfjes, apart, 12 minuten stomen. Haal het vel en de... bekijk recept »
400 g penne rigate 400 g artisjokharten 370 g tonijn in olijfolie (blikje à 185 g) 225 g Napoletanasaus met basilicum (bakje) 70 g rucola1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de artisjokharten uitl... bekijk recept »
600 g trostomaten 3 el olijfolie 2 sjalotten 1 tl paprikapoeder 1 kg gnocchi 320 g tonijnstukken in olijfolie (blikje a 160 g) 15 g basilicum1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe de tomaten in de ovenschaal en ... bekijk recept »
1 bak krieltjes met lentedressing (450 g) 400 g sperziebonen 3 eieren 1 ui 1 krop sla 1 blikje tonijnstukken in water (185 g) 10 zwarte olijven 4 tomaten 5 eetlepels (olijf)olie 2 eetlepels (wijn)azijn1. Krieltjes volgens ... bekijk recept »
4 grote kruimige aardappels 800 g sperziebonen 2 zakjes tonijn (tuna with a twist, a 85 g) 1 pakje MonChou zacht en luchtig (200 g) 2 eetlepels kappertjes (potje)1. Aardappels schoonborstelen onder koud stromend water, hier en ... bekijk recept »
3 rode paprika's 1 ui 2 tenen knoflook 4 vastkokende aardappelen 6 el olijfolie 8 eieren 286 g tonijn in olijfolie (blikje)1. Verwarm de oven op 190 °C en rooster de paprika's 40-45 min. Neem uit de oven en laat ze in een pan met dek... bekijk recept »
450 g spaghetti 1 kg kerstomaten 1 groot blik tonijn in eigen nat verse basilicum 2 eetlepels kappertjes 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook pili-pili gemalen peper en zout1. Verwarm voor de spaghetti een grote hoeveelheid gezouten water in een... bekijk recept »