1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.2 eetlepels pijnboompitten (zakje a 65 g) 200 g tonijn ((diepvries), ontdooid) 1/2 citroen (schoongeboend) 1 rode peper (fijngesneden) 1 theelepel komijn (poeder) 1 eetlepel bloem 3 eetlepels peterselie (fijn... bekijk recept »
4 el mayonaise 1 el crème fraîche (bekertje 125 ml) 1 el wasabipasta (tube 43 g) 4 grote aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 7 el olijfolie 2 tenen knoflook (in plakjes) 4 tonijnsteaks 1 bakje basilicum ((15... bekijk recept »
1 voorgebakken stokbrood met kruidenboter (175 g) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 3 bosuitjes 3 blikken romige vissoep (a 400 ml) 1 blikje tonijn in water (185 g) 1 pakje verse roomkaas (100 g)1. Oven op 180 °C voorve... bekijk recept »
1 grote aardappel (ca. 200 g vastkokend) 1 tonijnsteak (ca. 125 g) 2 volle eetlepels zure room ½ eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries) zout (versgemalen) peper 2 eetlepels yoghurtdressing (bakje à 100 g Johma) 100 ... bekijk recept »
150 g adukibonen 200 g sugarsnaps 1 rode paprika 1 gele paprika 1 rode ui 1 limoen 2 el sojasaus 4 tl sesamolie 1 tl chilli oil 1 tl rietsuiker 250 g tonijnsteaks 50 g sesamzaad 15 g basilicum1. Doe de adukibonen in een kom en... bekijk recept »
200 g sushirijst 150 ml kraanwater 2 el rijstazijn 2 tl suiker 1 tl zeezout 100 g tonijnsteaks 2 tl wasabipasta 3 norivellen 4 el Japanse sojasaus1. Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem... bekijk recept »
4 tonijnsteaks (wit) 1 ui 2 tenen knoflook 1 gedroogde chilipeper (chille) 2 rode paprika's 600 g aardappels (vastkokend) zout versgemalen zwarte peper ½ visbouillontablet 2 eetlepels olijfolie paprikapoeder (p... bekijk recept »
350 g fusilli (pasta) 300 g broccoli 2 blikjes tonijn op water ((a 185 g), uitgelekt) 1 eetlepel olie 1 rode ui (gesnipperd) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 eetlepel kappertjes ((potje a 100 g), afgespoeld) 8 au... bekijk recept »
250 g penne 300 g broccoli 250 g cherrytomaten 10 zwarte olijven zonder pit 250 g tonijnpaté 6 el mayonaise 2 el citroensap 2 el kappertjes1. Kook de penne in ca. 12 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stele... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappelen 300 g sperziebonen 1 rode ui 370 g tonijn in water (blikja à 185 g) 30 g verse peterselie 75 g zwarte olijven in plakjes 6 el halfvolle slasaus 75 g rucola1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Ko... bekijk recept »