172 recepten met schol
Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.4 eetlepels bloem 600 g scholfilet zout en peper 1 dl olie 1 portie druivendressing (recept elders op de site)1. Bloem op bord strooien. Scholfilets in lengte halveren, droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. Vis do... bekijk recept »
250 g mihoen 400 g scholfilets 1 snufje zout 1 snufje peper 60 g bloem 5 el zonnebloemolie 400 g oosterse wokgroenten 3 paprika's 200 ml roerbaksaus tjap tjoy 1 citroensap naar smaak1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »
4 scholfilets 2 el olijfolie 2 sjalotjes 1 teen knoflook 150 g Hollandse paddenstoelen 125 ml droge witte wijn 75 g smeuïge kruidenboter 100 g eikenbladslamelange 3 el tuinkruidendressing (flesje 450 ml) 1 stokbrood 1 aluminiumfolie 1... bekijk recept »
750 g ovenfrites (diepvries zak a 1 kilo) 3 kiwi's 200 g pitloze witte druiven (bak a 500 g) 1 mango 40 g boter of margarine 2 dozen hele schollen gepaneerd (diepvries a 300 g) 1 zak gemengde sla (200 g) 4 eetlepels ... bekijk recept »
1 kilo kruimige aardappels 2 zakjes geschrapte worteltjes (a 300 g) 25 g boter 4 gepaneerde schollen (diepvries, pak a 2 stuks) ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 5 eetlepels moste... bekijk recept »
2 schollen van ong. 400 g per stuk 2 roze pompelmoezen bio 8 blaadjes groene selder 120 g boter op kamertemperatuur zwarte peper zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel 1 pompelmoes en snijd in fijne sneetjes. 3. Snipper de selderblaadjes fijn... bekijk recept »
15 g basilicum 15 g munt 2 el wittewijnazijn 4 el olijfolie ½ teen knoflook 800 g aardappelpuree met boter (koelvers) 500 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 250 ml droge witte wijn 300 g scholfilet (diepvries, ontdo... bekijk recept »
1 bos worteltjes 3 teentjes knoflook 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels grove mosterd 3 maal 200 gr scholfilets zout en versgemalen peper1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortels schoonmaken en schuin in lange, dunne plakken van ca. 1... bekijk recept »
500 g scholfilet 50 g Zaanse mosterd 150 g trostomaten 0,5 citroen 30 g kroepoek 1 snufje zout 1 snufje peper 30 g boter 200 ml Amstel Radler (bier) 2 el olijfolie 600 g mini-krieltjes 600 g broccoli 1 keukenpapier 1 ovenschaal 1 rasp1.... bekijk recept »
1 bos worteltjes 1½ eetlepel bloem 2 theelepels kerriepoeder 6 scholfilets 50 g boter of margarine ½ theelepel gemberpoeder ½ theelepel ketoembar (gemalen koriander) 4 takjes koriander1. Wortels schoonmaken en in stu... bekijk recept »