Recepten met rog

71 recepten met rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »

Bruschetta met rog

2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »

ROG GEVULD MET AARDAPPELRISOTTO

4 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g) 4 rogvleugelfilets 100 g zongedroogde tomaten 1/2 ui 1 teentje look 3 DL visbouillon 1/2 bussel bieslook 2 limoenen 3 el olijfolie peper en zout 1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blok... bekijk recept »

Rog met kappertjes

4 st rogvleugels 6 dl visfumet 100 gr ongezouten boter en 4 eetl kappertjes 1 st citroen en wat peterselie1. Spoel de rogvleugels. Dep ze droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Leg ze in een grote, ondiepe ovenschaal. 2. Schenk er de het... bekijk recept »

Terrine van rog, aubergine en pesto

3 grote stukken rogvleugel 1 wortel 1 ui 2 kruidnagels 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 blad laurier 1 eetlepel peperbolletjes grof zeezout 2 aubergines Solo Vloeibaar 1. Maak eerst een court-bouillon: doe de geschilde wortel en de ui, waari... bekijk recept »

Rog met kappertjes

zout 0.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon 120 g Solo 100 g bloem 4 rogvleugels 2 eetlepel kappertjes 1 theelelel mosterdzaadjes 0.5 citroensap peper 1. Verkruimel het halve bouillonblokje en vermeng het gelijkmatig met de bloem. 2. Wentel de v... bekijk recept »

Rog met bruine boter

4 rogvleugels (vers)800 g bloemig kokende aardappelenscheutje melk1 citroen (sap van)boter0.5 bosje bladpeterselie1 citroen (in kwartjes)nootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Pureer me... bekijk recept »

Lauw slaatje van rog met tuinkruiden

600 g rogvleugels1 tomaat (in blokjes)150 g veldsla4 sjalotten (fijngehakt)4 takjes verse koriander0.5 el peterselie (fijngehakt)0.5 el verse bieslook (fijngehakt)0.5 el kappertjes1 l courtbouillon0.5 cl witte wijnazijn3 cl arachideoliepeperzout1. Wa... bekijk recept »

Gebraiseerd witlof met rog en kreukeltjes

1/2 kg verse kreukels 1 ui 4 schoongemaakte rogvleugels van 200 gr 4 struikjes witlof Boter Peper Zout Verse nootmuskaat Sap van 1/4 citroen 2 dl room Wijnazijn 1 el bieslook Ter voor kook de kreukels, haal ze uit de schelpjes met een klein kopspeld... bekijk recept »

Rog Met Voorjaarsgroenten En Tuinkruiden

4 rogvleugelfilets van 200 g, 1 pmrei, 1 groene selder, 1 wortel, 1 sjalot, dragon,peterselie,basilicum, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 4 dl visbouillon, 1 dl witte wijn, 2 dl room, 1 dl olijfolie, 100 g boter, 4 kerstomaten, paprikapoeder, peper e... bekijk recept »

Pagina 1 van 8