71 recepten met rog
250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »
2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »
4 rogfilets van een 200 g2 wortelen1 wit van prei 150 g fijne groene boontjes1 sjalot1 dl witte wijn1 dl gevogeltebouillon125 g malse hoevebotertakjes dillenootmuskaatpeper en zeezout- Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene bo... bekijk recept »
4 middelgrote rogfliets (120 g per persoon) 4 eetlepel Becel Bakken & Braden Vloeibaar 16 kraakverse teentjes look 1/2 koffielepel citroensap 1/2 l kippenfond aardappelpuree groene groenten (snijbonen, sluimererwten, zeekraal) truffelpasta truffe... bekijk recept »
600 g rogfilets300 g gemengde salade of jonge scheuten2 eetlepels pijnboompitjes2 eetlepels kleine korstjes (croutons)1 eetlepel gehakte peterseliepeper en zout[color=blue:4a41de1626]**Voor de curryvinaigrette:[/color:4a41de1626]2 dl olijfolie1 eetle... bekijk recept »
8 stukken rogfilets van +/- 100 g 500 g in reepjes gesneden spinazie enkele frietaardappelen 1 dl gevogeltebouillon 150 g malse hoeveboter olijfolie 1/2 teentje look nootmuskaat peper en zout **voor de garnituur: 4 raapjes 2 eetlepels suiker 1 koff... bekijk recept »
1 kg rogvleugels500 gr champignons (fijngemalen)1 banaan (fijngehakt)1 appel(geschild en fijngehakt)2 kleine uien (fijngehakt)3 dl visfumet1 dl room200 gr broodkruim1 dl azijn50 gr boter1 theelepel kerrie1 el suiker1 takje tijm1 blaadje laurier5 gepl... bekijk recept »
Voor 1 persoon: 1 stuk rog (300 g) 1 grote of 2 kleine tomaten 2 kleine aardappelen 1 koffielepel kappers 50 ml halfvolle melk het sap van 1/2 citroen 1 citroenpartje 1 blaadje basilicum 1 koffielepel "express" van maizena peperSchil de aar... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 rogvleugels van elk 250 gr 1 grote tomaat 750 gr bloemaardappelen 100 gr boter ongeveer 1 dl melk 1 toefje peterselie peper, zout en nootmuskaatWas de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn en dep ze aan beide k... bekijk recept »
5 cl port 1 dl balsamicoazijn 4 rogvleugels van 400 gram olijfolie peper en zout 2 sneetjes gedroogde ham, fijngesnipperd een handvol grote kappers met steel 500 gram nieuwe aardappelen een halve bot lente-uiBreng de port met de balsamicoazijn aan de... bekijk recept »