Recepten met rog

71 recepten met rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »

Bruschetta met rog

2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »

Nage van gefileerde rog met julienne groenten

4 rogfilets van een 200 g2 wortelen1 wit van prei 150 g fijne groene boontjes1 sjalot1 dl witte wijn1 dl gevogeltebouillon125 g malse hoevebotertakjes dillenootmuskaatpeper en zeezout- Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene bo... bekijk recept »

Cannelloni van rog met paddestoelvulling en truffe

4 middelgrote rogfliets (120 g per persoon) 4 eetlepel Becel Bakken & Braden Vloeibaar 16 kraakverse teentjes look 1/2 koffielepel citroensap 1/2 l kippenfond aardappelpuree groene groenten (snijbonen, sluimererwten, zeekraal) truffelpasta truffe... bekijk recept »

Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko

600 g rogfilets300 g gemengde salade of jonge scheuten2 eetlepels pijnboompitjes2 eetlepels kleine korstjes (croutons)1 eetlepel gehakte peterseliepeper en zout[color=blue:4a41de1626]**Voor de curryvinaigrette:[/color:4a41de1626]2 dl olijfolie1 eetle... bekijk recept »

Rog gefarceerd met verse spinanzie, tempura van gr

8 stukken rogfilets van +/- 100 g 500 g in reepjes gesneden spinazie enkele frietaardappelen 1 dl gevogeltebouillon 150 g malse hoeveboter olijfolie 1/2 teentje look nootmuskaat peper en zout **voor de garnituur: 4 raapjes 2 eetlepels suiker 1 koff... bekijk recept »

Rog met een fruitsausje

1 kg rogvleugels500 gr champignons (fijngemalen)1 banaan (fijngehakt)1 appel(geschild en fijngehakt)2 kleine uien (fijngehakt)3 dl visfumet1 dl room200 gr broodkruim1 dl azijn50 gr boter1 theelepel kerrie1 el suiker1 takje tijm1 blaadje laurier5 gepl... bekijk recept »

Rog met kappersaus, gegrilde tomaat en natuuraarda

Voor 1 persoon: 1 stuk rog (300 g) 1 grote of 2 kleine tomaten 2 kleine aardappelen 1 koffielepel kappers 50 ml halfvolle melk het sap van 1/2 citroen 1 citroenpartje 1 blaadje basilicum 1 koffielepel "express" van maizena peperSchil de aar... bekijk recept »

Rog met tomaat en aardappelpuree

Voor 4 personen: 4 rogvleugels van elk 250 gr 1 grote tomaat 750 gr bloemaardappelen 100 gr boter ongeveer 1 dl melk 1 toefje peterselie peper, zout en nootmuskaatWas de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn en dep ze aan beide k... bekijk recept »

Gebakken rog met geplette aardappel en lente-ui

5 cl port 1 dl balsamicoazijn 4 rogvleugels van 400 gram olijfolie peper en zout 2 sneetjes gedroogde ham, fijngesnipperd een handvol grote kappers met steel 500 gram nieuwe aardappelen een halve bot lente-uiBreng de port met de balsamicoazijn aan de... bekijk recept »

Pagina 1 van 8