Recepten met rog

71 recepten met rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Rog Met Een Heerlijk Sausje En Garnaaltjes

3 rogvleugels 4 eetlepels olijfolie een klompje boter Saus: 2 eetlepels olijfolie 75 cl drogewitte wijn 4 flinke sjalotten 2 blaadjes laurier 4 takjes tijm 2 eetlepels bloem 250 ml light room peper en zout naar smaak 1 koffielepel currypoeder Garnit... bekijk recept »

Rog Op Portuguese Wijze

100 g gehakte ui 400 g gepelde tomatenin stukken gesneden 1 kg rog 1 gehakt knoflookteentje 1 eetlepel gehakte peterselie 15 cl drogewitte wijn 60 g ongekookte rijst peper en zout Doe de ui, de tomaten, de rog, het knoflookteentje, de peterselie en d... bekijk recept »

Rog Met Rode-wijnsjalotten In Blanke Boter

4 rogvlerkjes (van 300 g)2 sjalotten2.5 dl rode wijn2 sjalotten1.5 dl droge witte wijn1 dl visfumet1 cl witte wijnazijn160 g boter2 cl roompeperzout8 dl water20 cl azijn1 ui3 takjes tijm2 blaadjes lauriercayennepeperzout De gesneden sjalotten, witte ... bekijk recept »

Rog Met Boter- En Roomsaus

1,5 kg superverse rogvleugel Voor de saus: 1 l room een eetlepel mosterd (Tierentijn) 50 g boter Kruiden: nootmuskaat peper en zout De roggen 5 minuten blancheren in ruim gezouten water, waaraan een scheut azijn werd toegevoegd. De vissen vervo... bekijk recept »

GEBAKKEN ROG OP DE WIJZE VAN PARMENTIER.

4 rogvleugels van elk 250 g.750g aardappelen.1 grote tomaat.100 g boter.ongeveer 1 dl melk.1 toefje peterselie.Nootmuskaat.Peper en zout. Was zorgvuldig de rogvleugels inkoud water met wat zout en azijn.Dep ze daarna aan beide kanten goed droog.Verwi... bekijk recept »

Rog (Gepocheerde) Met Kruidige Ravigote

1,2kg rog, zeezout, halve citroen, groene kruiden, kappertjes, augurken, gekookte eieren, olijfolie, goede azijn, peper en fijn zout, Whorcesthire Spoel de rog in fris water om alle bloedresten te verwijderen. Bestrooi deze met een beetje grof zeezou... bekijk recept »

Rog Met Voorjaarsgroenten En Tuinkruiden

4 rogvleugelfilets van 200 g, 1 pmrei, 1 groene selder, 1 wortel, 1 sjalot, dragon,peterselie,basilicum, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 4 dl visbouillon, 1 dl witte wijn, 2 dl room, 1 dl olijfolie, 100 g boter, 4 kerstomaten, paprikapoeder, peper e... bekijk recept »

Rog Met Platte Peterselie En Kappertjes

4 kleine rogvleugels, 150 g boter, een scheutje olie, 1 bot platte peterselie, s eetlepels kappertjes, zout en peper Spoel de rog grondig en verwijder eventuele bloedresten. Laat uitlekken en drogen op een zuiver linnen doek. Kruid met peper en zout,... bekijk recept »

Dim Sum Van Rog En King'crab In Bouillon Met Shii-take

20 wontonvellen (diepvriesuit de Aziatische winkel) - 400g rogfilet - 200g king&primecrab - 1 liter visfumet of schaaldierenfumet - 100g shii-take - enkele bladen gedroogd zeewier - 1 stengel sereh of citroengras - enkele grote bladen Chinese kool - ... bekijk recept »

Rog Met Schorseneren

4 stukken rogvleugel van 350 g elk,1 l visbouillon,1 pak schorseneren,250 g sluimererwten,50 g boter,2 eetlepels kappertjes,2 eetlepels gesnipperde peterselie,1 eetlepel gesnipperde dragon, citroensap,azijn,peper en zout naar smaak Schilkde schorsene... bekijk recept »

Pagina 2 van 8