Recepten met rog

71 recepten met rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Lauw Slaatje Van Rog Met Tuinkruiden

800 g rogvleugels 2 tomaten 300 g veldsla 200 g sjalotten 8 takjes peterselie of koriander 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte bieslook 1 eetlepel vrij grote kappertjes 2 liter court-bouillon 1 eetlepel wijnazijn 6 eetlepels ar... bekijk recept »

Rog Met Bruine Boter

2 rogvleugelssamen ca. 650 gram - 1,5 liter visbouillonvan tabletten - 3 dl limoen- of citroensapvers geperstgezeefd - 150 gram (gezouten) boter - 1 eetl. grof gehakte (blad)peterselie - enkele limoenen of kleine citroenenin partjes gesneden Bereidin... bekijk recept »

Rog (Gepocheerde) Met Kruidige Ravigote

1,2kg rog, zeezout, halve citroen, groene kruiden, kappertjes, augurken, gekookte eieren, olijfolie, goede azijn, peper en fijn zout, Whorcesthire Spoel de rog in fris water om alle bloedresten te verwijderen. Bestrooi deze met een beetje grof zeezou... bekijk recept »

Rog Met Rode-wijnsjalotten In Blanke Boter

4 rogvlerkjes (van 300 g)2 sjalotten2.5 dl rode wijn2 sjalotten1.5 dl droge witte wijn1 dl visfumet1 cl witte wijnazijn160 g boter2 cl roompeperzout8 dl water20 cl azijn1 ui3 takjes tijm2 blaadjes lauriercayennepeperzout De gesneden sjalotten, witte ... bekijk recept »

Gebakken rog met notenslapuree en botersaus

Voor 4 personen:4 rogvleugels +/- 300 gr250 gr botermosterd 2 bundels notenslaaardappelpuree voor 4 personen- De rogvleugels kruiden met peper en zout, krokant aanbakken in olijfolie, warm houden - In dezelfde warme pan de fijngesneden notensla verme... bekijk recept »

Gebakken rog met mosterd, kappertjes en dille

Voor 4 personen: 2 grote rogvlerken of 4 kleine (voordeel van grote is dat ze veel dikker zijn en dus meer vlees hebben waardoor 1/2 vlerk per persoon ruim voldoende is)De vlerken 5 min. in koud water, met snuifje zout en scheutje azijn, in onderdomp... bekijk recept »

Rog met tomaat en aardappelpuree

Voor 4 personen: 4 rogvleugels van elk 250 gr 1 grote tomaat 750 gr bloemaardappelen 100 gr boter ongeveer 1 dl melk 1 toefje peterselie peper, zout en nootmuskaatWas de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn en dep ze aan beide k... bekijk recept »

Rog met kappersaus, gegrilde tomaat en natuuraarda

Voor 1 persoon: 1 stuk rog (300 g) 1 grote of 2 kleine tomaten 2 kleine aardappelen 1 koffielepel kappers 50 ml halfvolle melk het sap van 1/2 citroen 1 citroenpartje 1 blaadje basilicum 1 koffielepel "express" van maizena peperSchil de aar... bekijk recept »

Rog met een fruitsausje

1 kg rogvleugels500 gr champignons (fijngemalen)1 banaan (fijngehakt)1 appel(geschild en fijngehakt)2 kleine uien (fijngehakt)3 dl visfumet1 dl room200 gr broodkruim1 dl azijn50 gr boter1 theelepel kerrie1 el suiker1 takje tijm1 blaadje laurier5 gepl... bekijk recept »

Rog gefarceerd met verse spinanzie, tempura van gr

8 stukken rogfilets van +/- 100 g 500 g in reepjes gesneden spinazie enkele frietaardappelen 1 dl gevogeltebouillon 150 g malse hoeveboter olijfolie 1/2 teentje look nootmuskaat peper en zout **voor de garnituur: 4 raapjes 2 eetlepels suiker 1 koff... bekijk recept »

Pagina 5 van 8