162 recepten met poon
4 rode ponen (van 500 g)1 knolselder (in staafjes)4 tomaten4 el citroensap2 dl room1 el peterselie (fijngehakt)nootmuskaatpeperzout1. Was de knolselderij, schil, snij in staafjes en besprenkel met citroensap. 2. Spoel de rode ponen en dep droog. 3. H... bekijk recept »
750 g schoongemaakte rode poon1 dl droge witte wijn6 el oliepeper2 el fijngehakte peterselie1 sjalotje4 el boterzout Hulpmiddelen Rookoventje Hulpmiddelen - Rookoventje Voorbereiding Bereidingstijd is exclusief marineertijd.Meng de witte wijnde olie... bekijk recept »
4 niet te grote ponen4 el. (olijf)olie2 el. citroensap2 theel. tijm of oregano1 citroenzoutpeper Maak de vissen schoon, snij de kop eraf of laat dit alles doen door uw visboer. Maak een sausje van olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper. Druppe... bekijk recept »
3 rode ponen (van 500 g) 1 teentje knoflook 1 wortel 1 ui 1 preiwit 0.3 kg mosselen 1 dl wijn (wit/droog) 3 tomaten 1 doosje saffraanpoeder peper zout 2 cl olijfolie (extra vierge) 2 stengels groene selderij 0.5 uien 15 dl water 4 dl wijn (wit/droog)... bekijk recept »
voor 2 personen 2 ponen 1 courgette 1 aubergine 1 rode paprika 1 ui een tuiltje basilicum olijfolie fleur de sel peperBereid uw basilicumolie. Bak daartoe de basilicum niet te hete olijfolie (maximum 160°C). Zet de basilicum opzij en laat de olie afk... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr poonfilets 1 bundeltje verse dragon 1 doosje kerstomaatjes 1 dl olijfolie 1/2 dl sojasaus enkele druppels balsamico azijn 1 koffielepel roze peperbolletjes op vocht peper en zout.Pel de kerstomaatjes en hak de dragonblaadjes f... bekijk recept »
4 hele schoongemaakte rode ponen zonder kop1knolselderij in staafjes gesneden 4kleine tomaten het sap van 1 citroen 2.5dl room 1el gehakte peterselie 100g boter een mespuntje nootmuskaat peper en zout- De knolselderij besprenkelen met citroensap .De ... bekijk recept »
650 g rode poonfilets 25 gepelde zilveruitjes 75 g gerookte spekrepen boter 1 fles rode wijn 2 takken tijm peper en zoutBak de vis met de uitjes en spek half gaar in boter. Bevochtig met wijn en kruid met tijm, peper en zout. Laat sudderen tot de vis... bekijk recept »
1 rode poon (van 500 g) 10 dl visfumet 0.25 groene kool (savooikool) 2 wortelen 3 sneetjes spek (gezouten) 0.5 g saffraandraadjes 2 dl room peper zout 20 g kervelDe stukken rode poon stomen boven de visfumet en warm houden. De groene kool in reepjes... bekijk recept »
Voor 8 personen: tagliatelle voor 8 personen (2 zakken) 3 schoongemaakte rode ponen 4 á 5 grote of meer kleine venkelknollen 8 eetlepels diepvriesdoperwten 1 kopje groentebouillon 400 á 500 ml slankroom (of slagroom) 3 volle eetlepels mosterd ... bekijk recept »