Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Gestoomde poon met prei en tomaat

600 gram rode poonfilet 1 prei 3 tomaten 2 teentjes knoflook 3 eetlepels slaolie 1 theelepel bruine basterdsuiker 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels tomatenketchup zout en (cayenne)peperSnijd de prei in smalle ringen. Halveer de tomaten, verwijder ... bekijk recept »

Ovenschotel van rode poon met paprika

600 gram rode poonfilet 1 gele paprika 2 uien 50 g boter 1 theelepel suiker ½ dl droge witte wijn allesbinder 75 gram geraspte jongbelegen kaas zout en peperVerwarm de oven voor op 200 C. Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna dr... bekijk recept »

Gepocheerde rode poon met mosterdsaus

600 gm poonfilet 2 visbouillontabletten 2 eetlepel(s) mosterd 100 ml slagroom 1 allesbinder 2 eetlepel(s) fijngehakte bieslook Bereidingswijze: Spoel de visfilets onder de koude kraan af.Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Leg d... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Poisson D'Avril

8 rode poon filets 10 cc calvados 8 sneden wit casino 8 tomaten 2 eetlepels kervel mousserende wijn 2 eiwitten bloem gelatine citroensap icebergsla 8 passievruchten Voorbereiding Grillbak of rooster het casino broodsnij de korsten eraf snijdt de iceb... bekijk recept »

Bouillabaisse met saffraan en stokbrood

1 poon zout en peper 1 kruidentuiltje (enkele verse takjes venkel tijm en een laurierblad) 1 eetlepel verse peterselie 50 g geraspte gruyère 2 grote tomaten 3 teentjes knoflook 1 grote ui 8 sneetjes geroosterd brood 1 l visbouillon enkele saff... bekijk recept »

Caldeirada

- vis: congeraalrode poonzeeduivel - intkvisringen - diepzeegarnalen - venusschelpen - bloem - olijfolie - grof versneden uiringen - aardappelschijven - tomaat - peper & zout - teentje knoflook - groen en rode pepers - verse koreander - Warm de olijf... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 kg verschillende soorten vis (wijtingpoonschelviszeeduivel) Wortel peterselieprei 2 glazen droge witte wijndunne schil van een goed afgeborstelde sinaasappel1 venkelknol2 uiten2 tomatensafraan2 teentjes knoflook1dl olijfolieP&Z+- 20 gare mosselen4... bekijk recept »

Paella

VIS 200 gr kabeljouwfilet in stukjes 100 inktvis (niet de gepaneerde ringen) 1 rode poon schoon en in stukjes 100 gr gekookte gepelde garnalen 8 verse mosselen 4 gamba's REST 1 ui fijn gehakt 4 teentjes knoflook 1 rode paprika fijngesneden 4 toma... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep

- 2000-2500 gr. panklare zeevis in 5-8 soortenwaaronder poonpieterman zeeduivelschelviswijtingzeebaars en knorhaantjes. - 3 deciliter olijfolie - 2 grote fijngesnipperde uien. - 10 geperste teentjes knoflook - 200 gr. gewassen in stukken gesneden t... bekijk recept »

Pagina 8 van 17