162 recepten met poon
Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.2 rode ponen (panklaar) enkele takjes rozemarijn 2 eetlepels olie zout en zwarte peper (versgemalen) 1 theelepel kerriepoeder 1 sinaasappel (halve plakjes) voor de sjalottencompote: 1 eetlepel boter 1 eetlepel olie 250 g sjalotjes (gehalveerd) 1 rode... bekijk recept »
4 panklare rode ponen (à 200 gram) 1 citroen 4 takjes rozemarijn 1 grote rode ui 4 tomaten 2 eetlepels (basilicum)olie zout en peperVerwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi... bekijk recept »
600 gm poonfilet 2 visbouillontabletten 2 eetlepel(s) mosterd 100 ml slagroom 1 allesbinder 2 eetlepel(s) fijngehakte bieslook Bereidingswijze: Spoel de visfilets onder de koude kraan af.Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Leg d... bekijk recept »
8 rode poon filets 10 cc calvados 8 sneden wit casino 8 tomaten 2 eetlepels kervel mousserende wijn 2 eiwitten bloem gelatine citroensap icebergsla 8 passievruchten Voorbereiding Grillbak of rooster het casino broodsnij de korsten eraf snijdt de iceb... bekijk recept »
2 kg verschillende soorten vis (wijtingpoonschelviszeeduivel) Wortel peterselieprei 2 glazen droge witte wijndunne schil van een goed afgeborstelde sinaasappel1 venkelknol2 uiten2 tomatensafraan2 teentjes knoflook1dl olijfolieP&Z+- 20 gare mosselen4... bekijk recept »
- vis: congeraalrode poonzeeduivel - intkvisringen - diepzeegarnalen - venusschelpen - bloem - olijfolie - grof versneden uiringen - aardappelschijven - tomaat - peper & zout - teentje knoflook - groen en rode pepers - verse koreander - Warm de olijf... bekijk recept »
1 poon zout en peper 1 kruidentuiltje (enkele verse takjes venkel tijm en een laurierblad) 1 eetlepel verse peterselie 50 g geraspte gruyère 2 grote tomaten 3 teentjes knoflook 1 grote ui 8 sneetjes geroosterd brood 1 l visbouillon enkele saff... bekijk recept »
150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »
VIS 200 gr kabeljouwfilet in stukjes 100 inktvis (niet de gepaneerde ringen) 1 rode poon schoon en in stukjes 100 gr gekookte gepelde garnalen 8 verse mosselen 4 gamba's REST 1 ui fijn gehakt 4 teentjes knoflook 1 rode paprika fijngesneden 4 toma... bekijk recept »
1 kg gesorteerde stevige vis (schelvismakreelpoonzeepaling enz.) 2 eetlepels olie 3 schoongemaakte en kleingesneden uien 200 gr in plakjes gesneden worteltjes 2 schoongemaakte en in ringen gesneden preitjes 1 uitgeperst teentje knoflook 1 liter visbo... bekijk recept »