257 recepten met paling
Paling is een vis die leeft in zoet en brak water. Het is een lange, slanke vis met een gladde huid. Paling is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Paling kan op verschillende manieren worden bereid. De meest voorkomende manier is om hem te roken. Gerookte paling is een delicatesse en kan worden gegeten als voorgerecht of hoofdgerecht. Paling kan ook worden gebakken, gegrild of gepocheerd.500 gr broccoli 1 aardappel 100 gr gerookte palingfilet 1 1/2 tablet kippenbouillon 125 ml slagroom 1 tl worcestershiresaus peper & zout1. Broccoli wassen en roosjes van stronk snijden.2. Roosjes in kleine roosjes verdelen. 3. Stronk dun schillen e... bekijk recept »
0,750 g broccoli 0,300 kg ui 0,200 kg preiwit 0,200 kg bleekselder 4 l blanke fond 0,250 l room 0,150 kg boter 0,200 kg bloem Kruidenboeket Peper Zout Gerookte paling Garnalen 1. Blanke fond bereiden.2. Kleine roosjes van de broccoli snijden... bekijk recept »
600 g tarbotfilets peper en zout 200 g aardappelen 1.5 dl light room extra vergine olijfolie 0.5 eetlepel wasabi 2 limoenen 1 paling 3 sjalotten 1 dl witte wijn 1 dl gevogeltefond 1 dl visfond Solo 1 komkommer 4 eetlepels korianderblaadjes 0... bekijk recept »
4 palingfilets 4 satéstokjes aardappelpuree (600 g aardappelen en 200 g Solo) 150 g gestoomde groene boontjes (in stukken gesneden)1. Rol de palingfilets op en hou ze samen door er een stokje door te prikken. Maak een klassieke aardappelpuree en men... bekijk recept »
1 kg palingmouten 250 gr spinazie 300 gr kervel 150 gr koriander 1 eetlepel droge visfond 1 eetlepel bloem 2 blokjes visboullion 1 st citroen dragon kruiden 1/2 glas witte porto1. bij dit gerecht gebruik ik groen uit de diepvries2. spinazie ker... bekijk recept »
600 gr verse paling 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 50 gr fijngehakte zuring( kan ook uit bokaaltje) 1 klein beetje fijngehakte kervel 2 gesnipperde sjalotten 1 sap van halve citroen 3 st eidooiers 30 gr boter 2 dl witte wijn1. Maak de palingen ... bekijk recept »
2 st preistengels 1 kg aardappelen 1 l gevolgeltebouillon 100 gr boter 350 gr gerookte paling 1 beetje bieslook1. maak de prei schoon en sniepper hem heel fijn schijfjes2. schil de aardappelnen ze in de bouillon op het vuur3. voeg de prei erbij als d... bekijk recept »
8 stuks aardappelen 800 gr zeepaling 1 l melk 1 dl azijn 8 stuks laurierbladeren 1 bos wortelen peper & zout1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. 2. Snijd de paling in stukken van ca. 6 cm lang. 3. Breng de melk aan de kook met de azij... bekijk recept »
1 kg paling (diepvries o'cool) 50 gr boter 30 gr bloem 250 gr zurkel peterselie kervel (diepvries) citroen visbouillon1. Kuis en spoel de paling, snijd in stukken van 5 à l cm. Laat hem gedurende 10-15 min koken in visbouillon (stukje uitnemen en... bekijk recept »
200 gr gerookte paling of gerookte forelfilets citroensap 1 sjalot 1 eetlp gehakte peterselie 200 gr opgeklopte room peper 1. paling of forel cutteren(niet te fijn)2. room opkloppen(gewoon stijf)3. peper, citroensap, toevoegen naar eigen smaak en ... bekijk recept »