Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met kruidenboter

1 eetlepel verse peterselie (fijngeknipt) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 theelepel citroensap 150 g zachte boter 2 kilo mosselen 3 dunne preien (in halve ringetjes) 3 wortels (in dunne plakjes) 2 eetlepels droge wit... bekijk recept »

Mosselen met kerrie-wijnsaus

200 ml droge witte wijn (bij. Riesling) 2 eetlepels boter 2 eetlepels kerriepoeder 1 kg mosselen (schoongemaakt) ½ zakje verse peterselie (fijngehakt)1. In steelpan op laag vuur of op barbecue wijn, boter en kerriepoeder v... bekijk recept »

Paella met mosselen

2 kg mosselen 1 l water 2  groentebouillonblokjes 0.05  saffraandraadjes 1  ui 2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 300 g risottorijst 1 stronk broccoli 2  maiskolven Bereiding:Spoel de mosselen ... bekijk recept »

Mosselen met sinaasappel

3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie 4 lente-uitjes 3 eetlepels fijngehakte basilicum 2 kg mosselen 1 eetlepel olijfolie 0.25 eetlepel pili-pilivlokken 1 sinaasappel 1 rode paprika 2 uien 0.5 koffielepel tijm 15 cl witte wijn peper1. Maak de mossel... bekijk recept »

Mosselen met augurkensaus

2 x 2 kg mosselen 1 ei (hardgekookt) 6 middelgrote augurken 1 sjalot (gesnipperd) 6 el mayonaise 6 el yoghurt 1 bakje platte peterselie ((20 g), blad fijngesneden) 1 teen knoflook 3 el olijfolie 2 uien (in ringen... bekijk recept »

Stoere herfstsalade met mosselen

2 kg verse mosselen 400 ml kraanwater 100 g chorizo (plakjes) 2 mildzoete appels (bijv. jazz, schoongeboend) 1 petit beurre brood 6 el olijfolie 2 el rodewijnazijn 1 tl honing 300 g gemengde sla1. Verwijder de mosselen die kapot ... bekijk recept »

Romige mosselen met dille

2 bakken mosselen (a 2 kg) 30 g boter 2 uien (in partjes) 4 stengels bleekselderij (in plakjes) 1 beker slagroom (250 ml) 3 el grove mosterd 100 ml droge witte wijn 1 bakje dille (15 g)1. Spoel de mosselen in ru... bekijk recept »

Romige vissoep met mosselen en garnalen

1 kg mosselen ⅛ l droge witte wijn 1 ui 3 tenen knoflook 1 prei 1 venkelknol 5 trostomaten 3 eetlepels olijfolie ½ theelepel paprikapoeder 1 envelopje saffraan 2 visbouillontabletten 400 g roodbaarsfilet 1½ eet... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen met saffraan en bieslook

1 bak verse mosselen (2 kg) 2½ dl droge witte wijn 2 draadjes saffraan 2 bekertjes creme fraiche (à 125 ml) 1 mespunt cayennepeper zout ½ zakje bieslook (à 25 g) 1 eetlepel citroensap 2 theelepels Franse moste... bekijk recept »

Spaghetti met mosselen en witte wijn

2 kg mosselen 200 ml droge witte wijn 200 g spaghetti 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (fijngesneden) 125 ml slagroom ½ visbouillontablet (verkruimeld) 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngehakt)1. Mosselen... bekijk recept »

Pagina 9 van 100