1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.1 kg panklare mosselen (bak a 2 kg) 300 ml witte wijn 1 venkelknol 1 eetlepel olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 winterwortel (in dunne plakjes) 500 ml warme visbouillon (van tablet) 125 ml slagroom allesbinder1. Mossel... bekijk recept »
4 kg mosselen 2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, bimi, minimaiskolfjes, rode peper) 2 sjalotten 2 tenen knoflook 20 g boter 80 ml kookroom (flesje 250 ml) 80 ml appelcider 40 g selderij (bakje 40 g)1. Spoel de... bekijk recept »
1 kilo mosselen ((groot), schoongemaakt) 2 sneetjes oud witbrood 2 teentjes knoflook (gepeld) 3 takjes peterselie 75 g zachte roomboter 40 g oude kaas (geraspt) zout en (versgemalen) peper 1. Mosselen in grote pan leggen.... bekijk recept »
350 g gebroken sperziebonen (zak 1 kg, diepvries) 1 zak gekookte mosselen (450 g, diepvries) 300 g mienestjes (pak 500 g) 2 el olie 2 uien (in partjes) 300 g prei (in schuine plakjes) 1 flesje woksaus (sweet&... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 prei 1 wortel 4 el platte peterselie 250 ml visbouillon (van tablet) 50 g boter 3 el mayonaise 3 el volle yoghurt 1 teen knoflook1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn o... bekijk recept »
2 kilo mosselen (panklaar) 2 venkelknollen 1 groene paprika 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 300 g tuinerwten (diepvries) zout en peper 1 zakje verse koriander (15 g) 12 groene olijven1. M... bekijk recept »
1 teentje knoflook 100 g walnoten 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) eetlepels citroensap (1 à 2) zout 3 takjes peterselie 30 gekookte mosselen (bakje a ca. 135 g) 120 g bloem 1 ei (M) olie om te frituren1. Knoflook pell... bekijk recept »
3 el olijfolie 3 stengels bleekselderij in kleine blokjes 1 ui fijngesnipperd 100 g wortel in blokjes 2 tenen knoflook uitgeperst 1 bakje selderij 250 ml slagroom 2 kg mosselen in schelpVerhit de olie in een ruime pan. Fruit de bleekselderij, ui, wor... bekijk recept »
1 zakje aardappeldobbeltjes (450 g) 100 g chorizo (worst) 4 el pikante cocktailsaus 100 g gemengde sla (zakje) 1 bakje garneermix witte kaas en olijven (150 g) 1 blikje mosselen in pikante saus (netto 125 g)1. In ma... bekijk recept »
1 kg mosselen 500 ml kippenbouillon (van tablet) 100 ml witte wijn 2 eetlepels olie 3 bosuitjes (in ringetjes) 2 stengels bleekselderij (in dunne boogjes) 125 ml crème fraîche 1 zakje verse dille ((15 g) fijngesneden... bekijk recept »