1000 recepten met mosselen
 Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.
 Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.500 gr spiraaltjespastabij voorkeur in verschillende kleuren 500 gr gekookte mosselen (zonder schelpen gewogen) 500 gr prei sap van 1 citroen 2 eetlepels mosterd zout en versgemalen peper 1,5 dl olijfolie (extra vergine) Kook de pasta volgens d... bekijk recept »
1 kg verse mosselen 1/4 liter water 60 gr sjalotjes 150 gr Franse kaas met fijne kruiden (vetgehalte 70%) 1 el fijngesneden basilicum 2 el slagroom 200 stevige tomaten 4 el witbroodkruimels van brood dat 2 dagen oud is. Kook de mosselen in licht gezo... bekijk recept »
2 kg verse mosselen in de schelp 2 dunne preien 3 stelen bleekselderij 150 g worteltjes ? bosje peterselie witte peper (uit de molen) 1 dl droge witte wijn 2 bekertjes zure room 1 eetlepel Dijonmosterd zout 3 eetlepels dille (vers of diep vries) 2 ee... bekijk recept »
3 kg verse mosselen 2 uien 2 kruidnagels 2 laurierbladeren de schil van 1 citroen 150 gr creme fraiche 2 eierdooiers 1 bosje dille peper uit de molen Schil de uien en steek de kruidnagels erin. Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en ... bekijk recept »
3 kg verse mosselen 400 gr room 1 el grofgehakte verse of ingelegde groene peperkorrels 1 el Madras currypoeder 125 gr uien 40 gr roomboter 1/4 liter droge witte wijn Doe de room en de peperkorrels in een steelpannetje en laat het geheel wat inkoken... bekijk recept »
2 wortels 500 gr. mossel 50 gr. boter 50 gr. Parmezaanse kaas 100 gr. roomkaas met kruiden 4 el. witte wijn 1 prei De mosselen enkele keren goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende exemplaren weggooien. De prei en de worteltjes schoonma... bekijk recept »
3 kg verse mosselen 1 grote portie soepgroente 2 uien 20 gr boter 1 teentje knoflook 1 fles tomatenketchup (ca 340 gr) 1 liter witte wijn zout 1 snufje suiker versgemalen peper Snijd de soepgroente en de uien fijn en fruit ze in de boter in een grot... bekijk recept »
1 kleine ciabatta 2 eetl. gekruide tomatensaus uit pot of blik 2 eetl. olijfolie 1 bosuitjes 1 teentje knoflook 150 g gekookte mosselen zout versgemalen peper Bereidingswijze Snijd het broodje horizontaal doormidden en bestrijk de helften met de tom... bekijk recept »
5 kilo mosselenbosje selderij2 uienflesje biertheelepeltje sambal.Voor de saus: potje mayonaise4 kleingehakte augurkenklein fijngehakt uitje2 eetlepels kervel1 eetlepel basterdsuiker,snufje zout en 2 eetlepels sherry of cognacalles mengen. Hulpmiddel... bekijk recept »
40 mosselen 5 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1 sjalotje 3 blaadjes basilicum 1 kleine tomaat 1/2 groene paprika sap van 2 limoenen peper van de molen 1 pak grof keukenzout Pel en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes.Ontdoe de groene papri... bekijk recept »