1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.2 kg verse mosselen 50 g boterongezouten 2 uiengehakt 1/2 tl gemalen witte peper 500 g venkelknollen 1,5 l water 1 tl zout 150 ml olijfolie 2 teentjes knoflookgeperst 2 stengels selderijin stukjes gesneden 3 grote tomatenontveldontpit en in kleine st... bekijk recept »
2 kg mosselen 4 uien 1 stengel bleekselderij 2 eetl. olie stukje verse gemberwortel van 2-3 cmgeschild en fijn gesneden 3 takjes tijm 1 blaadje laurier 1 stengel citroengras (sereh) 5 takjes munt 5 takjes koriander 1 dl witte wijn peper Spoel de moss... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 200 gr gezouten spek zonder zwoerdin blokjes 1 uifijngehakt 3 teentjes knoflookfijngehakt 1 laurierblaadje 1 eetlepels verse Provencaalse kruiden: tijmmajoraanbasilicumoregano en boenkruid gehakt 1-2 eetlepels zongedroogde tomat... bekijk recept »
48 gekookte mosselen 2 eieren 4 eetlepels paneermeel zout peper. Haal de mosselen uit de schelp en wentel ze eerst in losgeklopt ei, gekruid met wat zout en peper, en dan in paneermeel. Zet de mosselen 5 minuten in de koelkast, zodat het paneerme... bekijk recept »
1 teen knoflook, 2 eetlepel gehakte peterselie, 75 gram boter, zout, versgemalen peper, 48 verse jumbomosselen ( dit zijn zoals de naam al aangeeftextra grote mosselen), 2 dl. witte wijn, 1 groente of visbouillontablet, 150 gram geraspte belegen boer... bekijk recept »
6 rode aardappels bildstar, 1 ui, 2 theelepels kerriepoeder, 25 gr. paneermeel, 300 gr. gekookte mosselen. 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje zeeaster, zeezout, versgemalen zwarte peper. In wok 3 eetlepels olie verhitten. aardappelparten en ui erdoor sch... bekijk recept »
1 el boter of margarine 75 g gerookte magere spekblokjes 1 venkelknol 1 bak schoongemaakte verse mosselen a 2 kilo halve pot visfond (380 ml) 1 el (witte wijn) azijn kerveldipsaus of olijvenmayonaise Verhit in een pan 1 el boter of margarine. B... bekijk recept »
2 el boter of margarine 2 preien 1 el gedroogde dragon peper 1 bak schoongemaakte mosselen a 2 kilo 1 dl witte wijn 2 el kappertjes (merk royal mail) kerriedipsaus of limoenmayonaise Verhit 2 el boter of margarine in een grote pan. Bak hierin ... bekijk recept »
16x Kikkerbilletje 400 gr Mossel 4 eieren 400 gr pasta (vers) 3 dl. kippe boulion 3 sjalotjes 3 teen knoflook stuk gember Wijnrode (1 glas) Azijn Olijfolie 0,5 bos Peterselie Bieslook Bloem Boter Peper Zout Zet een pan op het vuur en doe er... bekijk recept »
3 kg. mosselen 30 gr. boter 2 wortels 2 uien 1 prei 1 bosje peterselie 3 knoflooktenen 1/2 liter witte Rijnwijn 1/2 liter visbouillon zout/peper Wortels, uien, prei en knoflooktenen klein snijden. Alles in een grote pot met de boter aanbakken, zout e... bekijk recept »