1000 recepten met mosselen
 Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.2 uien olijfolie 1 kg tomaten oregano 1/2 zak mosselen een plak fetakaas 1 citroen Hulpmiddelen Bron : Leny Frings [Smulpaap] Hulpmiddelen - Bron : Leny Frings [Smulpaap] Bereidingswijze Bak de uien in ringen in de olie. Doe de gepelde tomaat in stu... bekijk recept »
2 uien olijfolie 1 kg tomaten oregano 1/2 zak mosselen een plak fetakaas 1 citroen Hulpmiddelen Bron : Leny Frings [Smulpaap] Hulpmiddelen - Bron : Leny Frings [Smulpaap] Bereidingswijze Bak de uien in ringen in de olie. Doe de gepelde tomaat in stu... bekijk recept »
2 grote uien 200 gr. dik gesneden chorizoworst 100 gr. rauwe ham 6 tomaten 6 eetl. olie 4 knoflookteentjes 4 theel.paprikapoeder mespunt cayennepeper 4 eetl. gehakte peterselie 3 dl. droge witte wijn 1 laurierblaadje versgemalen peper 2 zakken mossel... bekijk recept »
4 kilo mosselen 1 prei 1 klein bosje bladselderij 4 teentjes knoflook 2 eetlepels slaolie 50 gram ontbijtspekblokjes 3 dl witte wijn 2 dl crème fraîche of Room Fris zout enpeperHak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een g... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 el bieslook, gehakt 1 el verse peterselie, gehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 2 el sjalotten, gesnipperd 150 gr roomboter 1 citroen snufje nootmuskaat, paprikapoeder, peper 150 gr geraspte boerenkaas peper uit de molensmelt de boter ... bekijk recept »
2 kilo mosselen 200 gram soepgroenten 1 grote ui 2 teentjes knoflook slaolie 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel citroensap 1 theelepel sambalWas de mosselen en zoek ze uit: kapotte exemplaren verwijderen. Doe de mosselen met de soepgroenten en 1 dl ... bekijk recept »
4 kg verse mosselen 3 verse rode pepers zonder zaad, fijngehakt 6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt 4 tenen knoflook, fijngehakt 1 grote bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren 100 gr verse gemb... bekijk recept »
4 kilo mosselenpanklaar 5 sjalotjes 3 teentjes knoflook stukje gemberwortel van 4 cm 3 eetlepels roerbakolie 2 dl witte wijn 1 dl kokosmelk 2 limoenen of citroenen 4 bosuitjes of 1 prei. Verwijder beschadigde mosselen en de mosselen die open ... bekijk recept »
4 kg mosselen 2 wortels 1 kleine prei 2el selderieblad 2el peterselie 100ml witte wijn 100ml water 70g boter Was de mosselen en verwijder schelpen die openstaan. Doe alle andere ingredienten in 2 pannen( bijvoorbeeld braad-of hapjespan. Doe de mossel... bekijk recept »
2 kg panklare mosselen 1 sinaasappel 1 kleine venkelknol 2 tenen knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruidenfijngehakt versgemalen zwarte peper . Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en venkel 2 minuten. Schep de ger... bekijk recept »