1000 recepten met mosselen
 Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.Voor 2 personen: 1 eetlepel verse peterselie, fijngeknipt 2 teentjes knoflook, geperst 1 theelepel citroensap 150 g zachte boter 2 kilo mosselen 3 dunne preien, in halve ringetjes 3 wortels, in dunne plakjes 2 eetlepels droge witte wijn 6 jeneverbess... bekijk recept »
1 kilo grote mosselen 2 el olijfolie 2 kleine uien 1 kleine rode paprika 1 kleine groene paprika 1 kleine gele paprika 1 kleine rode peper 2 el peterselie zout en peperMosselen schoonboenen en met deksel op de pan op hoog vuur ongeveer 5 minuten koke... bekijk recept »
voor 4 personen. Bereidingstijd: ± 25 min. Voor 4 personen: 4 à 5 kg mosselen 2 preien, in ringen peper 2 flesjes witbierWas en controleer de mosselen. Verwijder kapotte en mosselen die wijd openstaan en niet sluiten. Verdeel de mosselen en de prei o... bekijk recept »
2 teentjes look 1 blokje visbouillon 1 takje groene selder 1 bosje koriander 1 soeplepel Kerrie 1 dl water 1 sjalot 4 kg mosselen peper en zout 2 dl droge witte wijn 1 kleine Spaanse peper- Was de mosselen en maak ze schoon.Was de selder en de korian... bekijk recept »
1 kg mosselen 10 gr boter of margarine 50 gr blokjes bakbacon 100 gr fijne soepgroenten 1 dl witte wijn 1 dl slagroom zoutpeper Afblussen met wijn. Mosselen erbij doen. Op hoog vuur in ca. 5 min. gaar koken. 2 x Omschudden. Mosselen, bacon en groente... bekijk recept »
4 kilo mosselen (bak a 2 kilo zeeland's roem) 8 trostomaten 2 el boter of margarine 1 zakje boerensoepgroenten (350) 20 cl cognac (slijter) of droge witte wijn 1 stokbrood Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle... bekijk recept »
4 kg mosselen50 g boter8 sjalotjes fijngesneden400 g gesneden boerensoepgroente3 el fijngesneden bladselderij2 dl witte wijnzoutpeper2 dl room culinair2 el fijngesneden peterseliestokbrood. Mosselen toevoegen en afgedekt op hoog vuur onder regelmatig... bekijk recept »
2 eetlepels ollijfolie extra virgine 1 flinke ui,gesnipperd 2 flinke wortels,gesnipperd 1 prei alleen het witte gedeelte,in ringen flinke snuf zeezout 5 tenen knoflook gesnipperd 1 kilo mosselen 1 fles droge witte wijn 21/2 pond roma tomaten sap van ... bekijk recept »
1 kilo mosselen 400 g diverse visfilets(bv.:wijtingfilets, tongscharfilets,zeeduivelenz.) 50 g ui 50 g prei 50 g wortel 50 g groen selderij 50 g venkel 100 g aardappelen 2 dl witte wijn 5 dl visfumet 25 g roux 30 g gerookte heilbot 2 cl room 100 g br... bekijk recept »
2 uien olijfolie 1 kg tomaten oregano 1/2 zak mosselen een plak fetakaas 1 citroen Hulpmiddelen Bron : Leny Frings [Smulpaap] Hulpmiddelen - Bron : Leny Frings [Smulpaap] Bereidingswijze Bak de uien in ringen in de olie. Doe de gepelde tomaat in stu... bekijk recept »