Recepten met makreel

413 recepten met makreel

Makreel

Makreel Er zijn veel soorten maar de soort die wij kennen is meestal zo'n 35 cm. lang. Regelmatige aanvoer uit de Noord-Atlantische Oceaan en uit de Noordzee. Stevig vlees met veel smaak. Leent zich uitstekend om te roken of warm te 'stomen'.

Bouillabaisse Van Gepocheerde Tong Met Knoflookcreme

300 gram tongfilets (in aantal deelbaar door 4) scheutje witte wijn 1 l water 8 bosuitjes 4 mini venkelstruiken 1 venkelknol 4 dl visbouillon (zie tips) scheutje Pernod koude boter olijfolie 1 dl room Knoflookcreme 4 aardappels 4 knoflookteentjes 3 d... bekijk recept »

Moksie Alesie

100 gr. gaar varkens- of kippenvlees (restant)ca 150 gr mager zoutvlees2 eetl gedroogde garnalen1 kleine gerookte makreel 1 ui2 teentjes knoflook1/2 Madam Janet-pepertje250 gr. spitskool500 gr. gekooktekoude rijst2 grote tomaten1 bouillonblokjeoli... bekijk recept »

Engelse Kedgeree

250 gram basmatirijst8 eieren, hardgekookt4 eetlepels arachideolie1 ui gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt4 eetl. (platte) peterselie, gehakt400 gram gerookte (peper)makreel1 bakje gefrituurde uitjes1. Kook de rijst, giet af en laat iets a... bekijk recept »

Tortillataart met gerookte vis

200 milliliter Griekse yoghurt1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd8 tortillawraps (van 25 cm Ø)1 Krop ijsbergsla, in smalle reepjes4 Gerookte makreelfilets, in stukjes4 Lente-bosuitjes, in ringetjes200 gram Gerookte zalm, in r... bekijk recept »

Makreelcrostini met appel en kervel

150 gram gerookte makreel, schoongemaakt2 eetlepels crème fraîche2 eetlepels mayonaise1 eetlepel fijngehakte kervel of peterselie extra om te garneren2 eetlepels kappertjes, grof gehakt1 grannysmithappel, gewassen1 eetlepel citroensap8 ... bekijk recept »

Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

2 rode grapefruits50 gram blanke amandelen of pijnboompitten75 gram veldsla of gemengde bladsla16 zwarte olijven, zonder pit400 gram gerookte makreelfilet, in brede repen1 granaatappelVoor de dressing:125 milliliter Melkan (demi) crème fra&ici... bekijk recept »

Makreelmousse

200 gram makreelfilet, zonder graatjes1 ansjovisfilet (blik)mespunt chilipepervlokkenmespunt citroenrasp1 theelepel citroensap1 eiwit2 eetlepels mascarpone2 takjes dille, grof gehaktspuitzak1. Maal de makreel, ansjovis, chilipeper, citroenrasp en -sa... bekijk recept »

Kedgeree

400 g gerookte makreelfilet (Vismarine)50 g boter of 4 eetl. arachideolie1 ui, gesnipperd200 g rijst1 theel. kerriepoederca. 500 ml visbouillon (van tablet)2 eetl. citroensapzoutversgemalen peper4 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes2 eetl. geha... bekijk recept »

Makreelburgers

1 gestoomde makreel200 g kant-en-klare koude aardappelpuree1 bos koriander, grof gehakt1 rode peper, gesnipperd1 theel. versgeraspte gemberzoutbloem100 ml arachide- of zonnebloemolie1. Snijd het vel van de makreel open en haal het visvlees zorgvuldig... bekijk recept »

Rode grapefruitsalade met gerookte vis

2 rode grapefruits50 g blanke amandelen of pijnboompitten75 g veldsla of gemengde bladsla16 zwarte olijven, zonder pit400 g gerookte makreelfilet naturel (Vismarine), in brede repen1 granaatappelvoor de dressing:125 ml demi crème fraîche... bekijk recept »

Pagina 31 van 42