246 recepten met kreeft
Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.4 rijpe vleestomaten 1 sjalot 1 tak basilicum 1 tak oregano 1 levende kreeft van 850 g 2 el gesmolten boter 1 lente-ui 8 verse lasagnevellen van 20 op 20 cm 1 eiwit olijfolie peper zout1. Ontvel de tomaten en snij het vlees grof. Snipper de sja... bekijk recept »
300 g Noordzeegarnalen 300 g verse spinazie 8 voorgekookte lasagnevellen 50 ml water 50 g geraspte kaas 1 blik Knorr Kreeftensoep 1. Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 180°C).2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie tot ... bekijk recept »
2 kreeften 8 blokjes Knorr finesse groentenbouillon Solo 200 g risoto rijst 2 dl witte wijn takjes tijm 150 g lamsoortjes of zeekraal 2 sjalotten 1. Doe de bouillonblokjes in 4 l water oplossen en breng aan de kook .2. Kook de kreeften 5 minuten... bekijk recept »
400 g cantharellen of girolles 100 g Solo 1 blokje Knorr finesse groentebouillonblokje 1 sjalotje 0.5 l droge witte wijn Peper Zout 4 kreeften (tussen 350 en 400 g)) 10 g verse dragon 50 g parmezaanse kaas muskaatnoot 1. Dompel de kreeften 2 to... bekijk recept »
2 kreeften van 500 g 8 blokjes Knorr finesse visbouillon 400 g abdijkaas in plakjes 4 eetlepels mosterd 1. Los de bouillonblokjes op in 4 l kokend water 2. Kook de kreeften in de bouillon. 3. Steek kop en scharen eerst in het kokende water, zo lij... bekijk recept »
2 kreeften van 650g Bertolli Extra Vergine 3 dl schaaldierenfond 5 g kerriepoeder peper 3 dl witte wijn 1 dl cognac 1 dl light room 1. Laat de visfond met de kruiden en de wijn en de cognac op zacht vuur inkoken en werk af met de light room2. Sn... bekijk recept »
1 Gekookte kreeft (diepvries) geraspte schil van 1/2 limoen 1 takje fijngesnipperde dragon 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie 1 eetlepel olijolie 1 koffielepel pastis zwarte peper 1. Snij de ontdooide kreeft in de lengete middendoor en verw... bekijk recept »
1 gekookte kreeft (diepvries) 1 fijngehakt sjalotje 60 gr solo 4 blokjes koude boter 2 soeplepels bloem 1 koffielepel mosterd 3 soeplepels droge witte wijn 1/4 liter melk 4 soeplepels room 60 gr gemalen kaas (gruyère of..) 1 soeplepel gehakte plat... bekijk recept »
2 kreeften van 500 g 5 cl olijfolie 200 g boter 40 g salie 5 g piment d'Espelette zout citroensap verse peterselie 1. Kook de kreeften 6 min in ruim water. Mix de boter met de salie, de piment, wat zout en enkele druppels citroensap. Zet ze even ko... bekijk recept »
16 ravioliblaadjes 20 girollen 1/2 teentje knoflook 1 kreeft, gekookt 1 dl droge witte wijn 1 dl water kreeftenbouillon 1 el solo, bakken en braden 1 dl room 1 eigeel 1 el fijngehakte peterselie kervel peper&zout (pezo)1. Was de girollen heel e... bekijk recept »