246 recepten met kreeft
Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.VOOR VIS: 600 g kabeljauw gaar gekookt in groenten bouillon en gevlokt tot stukjes kropsla gekookte ei in plakjes stukjes gevlokte vis 4 takjes peterselie voor garnering 4 plakjes citroen VOOR COCKTAILSAUS: slagroom (zonder suiker) tomaten ketchup ma... bekijk recept »
4 grote tomaten 100 g kippevlees 300 g kreeft 20 g pistaches 1/2 truffel 50 g kastanje champignons 1,5 eiwit 1/8 l room 1/2 cl cognac komkommer fleurons Voor de saus: 1/2 l olie 4 eierdooiers 1 tl mosterd cayennepeper geraspte schil van 2 citroenen s... bekijk recept »
750 gr. kreeft (levend)- ? tl. zout- 4 schijfjes gemberwortel- 1 dl. kippenbouillon- 3 stengels bosui- 1,5 el. sojasaus- olie om te bakken- 2 el. droge sherry. Verhit de olie in een diepe koekenpan of wok, leg de stukken kreeft erin en roerbak deze... bekijk recept »
2 paprika′srode 1 bouquet garni 1 tomaat 2 kreeftenversegekookte 3 dl. water 0.5 bosje bieslookverse 1 dl. wijnwitte 1 dl. vinaigrette 2 struiken witlof 4 teentjes knoflook Arachideolie Het vocht zeven en in laten koken tot er nog onge... bekijk recept »
2 eetl. olie 2 kleine uien(gehakt) 1 kleine groene paprika(gehakt) 1 kleine rode paprika(gehakt) 2 knoflooktenen(uit de knijper) 1 rood pepertje(gehakt) 2 tomaten(gepeld,zaad verwijderd en gehakt) 2 dl water 2 dl droge witte wijn 0,5 dl cognac mespun... bekijk recept »
3 kreeften (450 gram elk) 3 little gems (slasoort) 125 gram lekkere roomboter 1/2 tube harissa (Marokkaanse sambal) 1 citroen extra vergine olijfolie zout Bereidingswijze Kook de kreeften in ruim kokend water in 10 minuten zacht gaar. Meng in een keu... bekijk recept »
50% zoute kingsize pinda's 50% ongezouten kingsize pinda's evt wat oliewat citroensap en wat gembersiroop/poeder Vermaal de 2 soorten pinda′s met elkaar in de machine tot de consistency van pindakaas is verkregen. Als het mengsel wat te droog d... bekijk recept »
2 verse gekookte kreeften van circa 450 gram30 gr gemberwortel1 dl rijstwijn1 dl schaaldierenbouillon2 bosjes lente-uitjes1 el arachideolie1 mespunt suiker1 tl Kikkoman sojasaus1/2 tl sesamoliema?zenapeper en zout. De olie in een wok verhitten en de ... bekijk recept »
150 g gerookte zalm 4 ansjovisfiles 100 g noorse garnalen 1 blik kreeft 100 g rivierkreeftjes 1 el citroensap Marinade: 2 el witte wijnazijn 8 el olijfolie 1 citroen 1 tl milde paprikapoeder 1 tl fijne tafelsuiker tuinkers 100 g gemengde sla 1 rode p... bekijk recept »
500 g farfalle 2 kreeftenstaarten 1 sinaasappel 2 steeltjes peterselie 4 teentjes bieslook 30 g Solo zout witte peper 1. Kook gezouten water in een grote kookpan. Voeg er de pasta aan toe en kook hem volgens de verpakking.2. Pel intussen de kreeft... bekijk recept »