Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Salade van kabeljauw, venkel en witbier van Frank van Biemen

300 gr kabeljauwfilet (in plakjes) zout naar smaak 1 venkelknol met loof (in dunne plakken) 1,5 el bloem 2,5 el olijf- of zonnebloemolie 115 gr gekookte tuinbonen uit blik 1,5 sjalotje (fijngesneden)3 el visfond 7,5 cl Hoegaarden witbier1 klontje bot... bekijk recept »

Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes

600 gram diepvrieskabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid1 citroen2 eetlepel mosterd20 centiliter kookroom2 sneetje niet te vers witbrood, fijn verkruimeld100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld2 eetlepel gehakte peterselie of bieslook of 2 theel. gedro... bekijk recept »

Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

400 gram kabeljauwfilet, in 4 gelijke stukken1 theelepel geraspte citroenschil1 eetlepel bloem500 gram rauwe bieten, geschild2 takjes tijm3 eetlepel olijfolie1 bosje peterselie of kervel1 teentje knoflook20 gram gepelde pistachenoten50 milliliter oli... bekijk recept »

Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie

600 gram diepvrieskabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid, in 4 portiessap van 2 citroenen8 eetlepel olijfolie4 tomaten, gehalveerd1 theelepel verse tijm of 1/2 theel. gedroogd5 ansjovisfilets1 eetlepel gehakte verse rozemarijn3 courgettes, in small... bekijk recept »

Kabeljauw met prei en kerrie

600 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid3 eetlepel bloem3 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct400 gram prei, in smalle ringen1 eetlepel kerriepoeder450 gram voorgekookte krieltjes, gehalveerd100 milliliter visbouillon200 milliliter kook... bekijk recept »

Kabeljauw met kruidenkorstje (2)

600 g kabeljauwfiletolijfolie2 teentjes knoflook1 el mosterd1 eiwit2 el bladpeterselie (gehakt)uit de molen peperfijn zeezout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Pel en plet de knoflook. Vermeng hem met 1 eetlepel olijfolie, de mosterd, het pane... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met champignons

800 g kabeljauwfilet5 tomaten (grof gesneden)250 g champignons (in plakjes)1 ui (fijngehakt)12 aardappelen (Nicola)10 cl extra vierge olijfolie0.5 g saffraandraadjes75 g tarwebloem20 g veldslapeperzout1. Maak de champignons schoon en snij in plakjes,... bekijk recept »

Pasta met kabeljauw, sluimererwten en garnalensaus

500 g kabeljauwfilet1 El citroensap400 g spaghetti150 g sluimererwten, diagonaal doorgesneden3 El olijfolie1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, geperst150 g gepelde roze garnalen1 El boter2 El bloem200 ml droge witte wijn200 ml room zout, peper1. Snij... bekijk recept »

Lasagne met zalm en kabeljauw

24 lasagnevellen550 g kabeljauwfilet (in blokjes)200 g gerookte zalm (gesnipperd)1 broccoli1 ui250 ml room0.5 l melk2 bolletjes mozzarella (in plakjes)olijfolie50 g boter50 g bloemnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak eer... bekijk recept »

Express-fricassee van kabeljauw

40 g boter40 g bloem125 ml warme visbouillon125 ml witte wijn1 theelepel mosterd sap van ½ citroen800 g kabeljauwfilet, in blokjes1 El verse room2 wortelen, in kleine dobbelsteentjes200 g doperwtjes (diepvries)250 g witte champignons, in 4 gesneden1 ... bekijk recept »

Pagina 61 van 100