1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.4 rode of gele paprika's -300 g kabeljauwfiletvers of uit de -diepvries -1 flinke ui -4 eetl. olie -1 theel. kerrie -zout en versgemalen peper -circa 4 eetl. gekookte rijst -2 eetl. rozijnen -50 g gero-osterde hazelnoten -2 eieren Pocheer de vis circ... bekijk recept »
500 g mosselen 750 g kabeljauw (in stukjes) 5 draadjes saffraan 1/2 dl olijfolie 1 ui 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 400 g rijst 7 1/2 dl visbouillon (tablet) 1/2 l blik gepelde tomaten zout en peper 1 blikje inktvis in olie 1 pakje (ca. 200 g) d... bekijk recept »
200 g kabeljauwfilet 2 sjalotten 50 g spinazie 2 bakjes waterkers 50 g kervel 2 takjes citroenmelisse 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 takjes bonenkruid 2 takjes dille 1 citroen 15 dl visfumet 5 dl wijn (wit/droog) 1 dl room 70 g boter (roombote... bekijk recept »
500 gr. prei 600 gr. kabeljauwfilet 12 gamba's 1 aardappel 1 tomaat 1 vel fillobladerdeeg Olie 3 el. sesamzaad 0.5 fles champagne 100 gr. boter, koude, in klontjes 1 pakje deeg Frituur-olie Water Peper Zout- Neem bij voorkeur diepvriesgambastaarten m... bekijk recept »
150 gram katenspek 300 gram zalmfilet 300 gram kabeljauwfilet naar smaak peper & zout naar smaak boter & zalmeitjes 2,5 deciliter visfumet 1 deciliter creme fraiche 1 scheut champagneOp het werkblad plasticfolie (15 x 15 centimeter) uitspreid... bekijk recept »
200 gram katenspek350 gram zalmfilet350 gram kabeljauwfiletnaar smaak peper en zout naar smaak boter en zalmeitjes2,5 deciliter visfumet1 deciliter creme fraiche1 scheut champagne- Op het werkblad plasticfolie (15 x 15 centimeter) uitspreiden en het ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gram grote pastaschelpen 500 gram kabeljauwfilet of polakfilet 150 gram kruidenroomkaas 2 eieren zout, peper, cayennepeper 1 pakje witte wijnsaus 1 1/2 deciliter water 1 1/2 deciliter melk 1 zakje gratinkaasVerwarm de oven voor o... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: 800 g kleine aardappelen zout, peper 5-6 el olijfolie 250 g andijvie, in dunne reepjes 4 dikke stukken kabeljauwfilets à 150 g 1-2 el balsamico-azijnKook de aardappelen in circa 20 min. gaar in kokend water met zout. Giet... bekijk recept »
voor 2 personen: 2 theelepels olijfolie 2 kabeljauwfilets, elk van 175 gr 16 olijven, ontpit en fijngehakt of in ringetjes gesneden 1 eetlepel gehakte dille 2 bosuitjes, fijngehakt 2 chilipepers, fijngehakt Geraspte schil en sap van 1 limoen of citro... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gram kabeljauwfilet 4 eetlepels bloem 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (tijm, basilicum, oregano) 3 vleestomaten 25 gram boter 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie 3 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 eetlepel tomatenpuree 1 ... bekijk recept »