Recepten met inktvis

226 recepten met inktvis

Inktvis

Inktvis Heeft tien armen en kan buitengewoon snel zwemmen. Komt zeer veel voor in de Middellandse Zee en bij de Afrikaanse kust van de Atlantic. Wordt vaak in ringen gesneden en in beslag gefrituurd (calamaris) of in de soep gedaan.

Portugese Rijst

Rijst (Amerikaanse Parboiled Rijst van Silvo - te koop bij o.a. AH)zoutpeperolijfolieui en Chorizo (De Pueblo van Revilla - o.a. te koop bij AH) ofinplaats van Chorizo: Knoflook Diepvries doperwerten Verse Paprika Zee-vruchten (mix van o.a. mossels e... bekijk recept »

Paella Costa Brava

5oo gram rissottorijst 1 ui 3 teentjes knoflook 2 ons verse sperciboontjes 4 tomaten 1 1/2 ons chorizo 5 osn kippenvleugeltjes zakje spaanse paellakruiden (of kipkruiden) 2 ons mager varkensvlees 3 ons gamba?s 4 ons mosselen 3 ons inktvis (schoongema... bekijk recept »

Tapa : Gefrituurde Pijlinktvis Uit Andalusie

450 gram schoongemaakte (zie mijn favoriet artikel)kleinedunbevleesde pijlinktvis met tentakels - 8 el bloem - 4 el ma?zena - zout - olie om in te friturenbij voorkeur milde olijfolie - 1 citroenin puntjes gesneden Hulpmiddelen Een grote slakom - ee... bekijk recept »

Pikante Vissalade

300 g deegwaren (conchiglie of schelpen) 300 g wijting of zeetong een klein inktvisje 200 g scampi's 16 mosselen 1 pikante peper 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 soeplepel gehakte peterselie 1 dl olijfolie het sap van een citroen zout De vis, het... bekijk recept »

Calamares Met Aardappelen En Erwtjes

200 g schoongemaakte calamares (inktvis) 500-600 g aardappelen 100 g erwtjes 3-4 soeplepels sherry-azijn 2-3 teentjes knoflook olijfolie peper en zout een beetje saffraan Bereidingswijze De calamares in plakjes snijden en vier tot vijf minuten laten ... bekijk recept »

Gevulde Pijlinktvis Met Zeevruchten

1 kg kleine pijlinktvis 100 g wortelen 100 g prei 1 granaatappel Voor de vulling: 300 g gamba's 1 eiwit 2 el sherry (fino of manzanilla) peper en zout Voor de vinaigrette: de pantsers van de gamba's 2 el olijfolie 50 g geconcentreerde tomatenpuree ... bekijk recept »

Zeevruchtenpizza Royaal

250 g garnalen - 80 g jakobsnootjes - 150 g inktvisjes - 200 g mosselen (in de schelp) - 3,75 dl water - 1,25 dl witte wijn - 1/2 fijngehakt pepertje - 1 dunne pizzabodem - 1 kop geraspte mozzarella - 1 el kappertjes - 1 el fijngehakte peterselie. Sa... bekijk recept »

Paella

6 teentjes knoflookfijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes zout versgemalen peper naar smaak een kleine kip van ongeveer 1 kilo 250 gram pijlinktvisschoongemaaktin stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de ... bekijk recept »

Paella Uit Valencia

1 kg mosselen in de schelp gekookt. 4 eetl. olijfolie. 4 kleine kippebouten. knoflookworst in plakken. 4 plakken varkenshaas van 1/2 cm dik. 1/2 kop blokjes rauwe ham. 2 rode of groene paprika's in repen. 1/2 kop gebroken sperzibonen. 2 tenen kno... bekijk recept »

Fideuà

250 g fijne pasta (mini-elleboog pasta vermicelli fijne spaghetti in korte stukjes gebroken) 1 kg mosselen (gewassen) 16 gamba’s 2 inktvistubes 300 g kipfilet 1 rode paprika 1 gele of oranje paprika 1 groene paprika 6 tomaten 1 el tomatenpuree ... bekijk recept »

Pagina 22 van 23