Recepten met inktvis

226 recepten met inktvis

Inktvis

Inktvis Heeft tien armen en kan buitengewoon snel zwemmen. Komt zeer veel voor in de Middellandse Zee en bij de Afrikaanse kust van de Atlantic. Wordt vaak in ringen gesneden en in beslag gefrituurd (calamaris) of in de soep gedaan.

Calamares Met Aardappelen En Erwtjes

200 g schoongemaakte calamares (inktvis) 500-600 g aardappelen 100 g erwtjes 3-4 soeplepels sherry-azijn 2-3 teentjes knoflook olijfolie peper en zout een beetje saffraan Bereidingswijze De calamares in plakjes snijden en vier tot vijf minuten laten ... bekijk recept »

Gevulde Pijlinktvis Met Zeevruchten

1 kg kleine pijlinktvis 100 g wortelen 100 g prei 1 granaatappel Voor de vulling: 300 g gamba's 1 eiwit 2 el sherry (fino of manzanilla) peper en zout Voor de vinaigrette: de pantsers van de gamba's 2 el olijfolie 50 g geconcentreerde tomatenpuree ... bekijk recept »

Zeevruchtenpizza Royaal

250 g garnalen - 80 g jakobsnootjes - 150 g inktvisjes - 200 g mosselen (in de schelp) - 3,75 dl water - 1,25 dl witte wijn - 1/2 fijngehakt pepertje - 1 dunne pizzabodem - 1 kop geraspte mozzarella - 1 el kappertjes - 1 el fijngehakte peterselie. Sa... bekijk recept »

Zarzuela De Pescado

12 grote mosselen (afgeborsteld ) 24 strandgapers (afgeborsteld ) 400 gr.dunne moten zeeduivel 300 gr.in ringen gesneden pijlinktvis 200gr. noorse kreeftjes 200gr. garnalen 1 1/2 dl. olijfolie 1 gehakte ui 4 fijngehakte tenen knoflook 1 fijn gehakt t... bekijk recept »

Portugese Rijst

Rijst (Amerikaanse Parboiled Rijst van Silvo - te koop bij o.a. AH)zoutpeperolijfolieui en Chorizo (De Pueblo van Revilla - o.a. te koop bij AH) ofinplaats van Chorizo: Knoflook Diepvries doperwerten Verse Paprika Zee-vruchten (mix van o.a. mossels e... bekijk recept »

Paella Costa Brava

5oo gram rissottorijst 1 ui 3 teentjes knoflook 2 ons verse sperciboontjes 4 tomaten 1 1/2 ons chorizo 5 osn kippenvleugeltjes zakje spaanse paellakruiden (of kipkruiden) 2 ons mager varkensvlees 3 ons gamba?s 4 ons mosselen 3 ons inktvis (schoongema... bekijk recept »

Pijlinktvis gevuld met pijnboompitten

4-6 pijlinktvissen (ca. 500 g), schoongemaakt 200 ml tomatensap 6 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, gehakt 50 g pijnboompitten 2 eetlepels rozijnen 100 g couscous 2 eetlepels peterselie, fijngehakt 1 eetlepel verse munt, fijng... bekijk recept »

Vistaart met zeevruchten

ca. 80 g tonijn uit blik, in olie of op water 100 g rivierkreeftjes 100 g surimi in stukjes 100 g gemengde zeevruchten mosselen, garnalen, inktvis, kokkels 6 lapjes diepvries (roomboter) bladerdeeg ontdooid 5 eieren peper versgemalen zout 2 eetlepels... bekijk recept »

Xifias Gemistos Me Ntomata Kai Rigani

600 gr zwaardvisfilets 150gr gefrituurde calamares(facultatief) 8 tomaten 1 courgette in blokjes 1 aubergine in blokjes 100 gr sjalotten fijngesneden 2 knoflookteentjesgeplet 75 gr zwarte Griekse olijven fijn gehakt 1 dl visfumet 1 dl Retsina(giekse ... bekijk recept »

Vissoep Uit Le Marche

750 gram verse viszoals tarbotschelvispoonkabeljauw zeeduivelgarnalen of inktvis (pesce frescorombonasellomerluzzogamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets (acciuge o alici) 2 uitgeperste teentjes knoflook (... bekijk recept »

Pagina 21 van 23