226 recepten met inktvis
200 g schoongemaakte calamares (inktvis) 500-600 g aardappelen 100 g erwtjes 3-4 soeplepels sherry-azijn 2-3 teentjes knoflook olijfolie peper en zout een beetje saffraan Bereidingswijze De calamares in plakjes snijden en vier tot vijf minuten laten ... bekijk recept »
1 kg kleine pijlinktvis 100 g wortelen 100 g prei 1 granaatappel Voor de vulling: 300 g gamba's 1 eiwit 2 el sherry (fino of manzanilla) peper en zout Voor de vinaigrette: de pantsers van de gamba's 2 el olijfolie 50 g geconcentreerde tomatenpuree ... bekijk recept »
250 g garnalen - 80 g jakobsnootjes - 150 g inktvisjes - 200 g mosselen (in de schelp) - 3,75 dl water - 1,25 dl witte wijn - 1/2 fijngehakt pepertje - 1 dunne pizzabodem - 1 kop geraspte mozzarella - 1 el kappertjes - 1 el fijngehakte peterselie. Sa... bekijk recept »
12 grote mosselen (afgeborsteld ) 24 strandgapers (afgeborsteld ) 400 gr.dunne moten zeeduivel 300 gr.in ringen gesneden pijlinktvis 200gr. noorse kreeftjes 200gr. garnalen 1 1/2 dl. olijfolie 1 gehakte ui 4 fijngehakte tenen knoflook 1 fijn gehakt t... bekijk recept »
Rijst (Amerikaanse Parboiled Rijst van Silvo - te koop bij o.a. AH)zoutpeperolijfolieui en Chorizo (De Pueblo van Revilla - o.a. te koop bij AH) ofinplaats van Chorizo: Knoflook Diepvries doperwerten Verse Paprika Zee-vruchten (mix van o.a. mossels e... bekijk recept »
5oo gram rissottorijst 1 ui 3 teentjes knoflook 2 ons verse sperciboontjes 4 tomaten 1 1/2 ons chorizo 5 osn kippenvleugeltjes zakje spaanse paellakruiden (of kipkruiden) 2 ons mager varkensvlees 3 ons gamba?s 4 ons mosselen 3 ons inktvis (schoongema... bekijk recept »
4-6 pijlinktvissen (ca. 500 g), schoongemaakt 200 ml tomatensap 6 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, gehakt 50 g pijnboompitten 2 eetlepels rozijnen 100 g couscous 2 eetlepels peterselie, fijngehakt 1 eetlepel verse munt, fijng... bekijk recept »
ca. 80 g tonijn uit blik, in olie of op water 100 g rivierkreeftjes 100 g surimi in stukjes 100 g gemengde zeevruchten mosselen, garnalen, inktvis, kokkels 6 lapjes diepvries (roomboter) bladerdeeg ontdooid 5 eieren peper versgemalen zout 2 eetlepels... bekijk recept »
600 gr zwaardvisfilets 150gr gefrituurde calamares(facultatief) 8 tomaten 1 courgette in blokjes 1 aubergine in blokjes 100 gr sjalotten fijngesneden 2 knoflookteentjesgeplet 75 gr zwarte Griekse olijven fijn gehakt 1 dl visfumet 1 dl Retsina(giekse ... bekijk recept »
750 gram verse viszoals tarbotschelvispoonkabeljauw zeeduivelgarnalen of inktvis (pesce frescorombonasellomerluzzogamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets (acciuge o alici) 2 uitgeperste teentjes knoflook (... bekijk recept »