226 recepten met inktvis
Heeft tien armen en kan buitengewoon snel zwemmen. Komt zeer veel voor in de Middellandse Zee en bij de Afrikaanse kust van de Atlantic. Wordt vaak in ringen gesneden en in beslag gefrituurd (calamaris) of in de soep gedaan.Rijst (Amerikaanse Parboiled Rijst van Silvo - te koop bij o.a. AH)zoutpeperolijfolieui en Chorizo (De Pueblo van Revilla - o.a. te koop bij AH) ofinplaats van Chorizo: Knoflook Diepvries doperwerten Verse Paprika Zee-vruchten (mix van o.a. mossels e... bekijk recept »
5oo gram rissottorijst 1 ui 3 teentjes knoflook 2 ons verse sperciboontjes 4 tomaten 1 1/2 ons chorizo 5 osn kippenvleugeltjes zakje spaanse paellakruiden (of kipkruiden) 2 ons mager varkensvlees 3 ons gamba?s 4 ons mosselen 3 ons inktvis (schoongema... bekijk recept »
450 gram schoongemaakte (zie mijn favoriet artikel)kleinedunbevleesde pijlinktvis met tentakels - 8 el bloem - 4 el ma?zena - zout - olie om in te friturenbij voorkeur milde olijfolie - 1 citroenin puntjes gesneden Hulpmiddelen Een grote slakom - ee... bekijk recept »
300 g deegwaren (conchiglie of schelpen) 300 g wijting of zeetong een klein inktvisje 200 g scampi's 16 mosselen 1 pikante peper 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 soeplepel gehakte peterselie 1 dl olijfolie het sap van een citroen zout De vis, het... bekijk recept »
200 g schoongemaakte calamares (inktvis) 500-600 g aardappelen 100 g erwtjes 3-4 soeplepels sherry-azijn 2-3 teentjes knoflook olijfolie peper en zout een beetje saffraan Bereidingswijze De calamares in plakjes snijden en vier tot vijf minuten laten ... bekijk recept »
1 kg kleine pijlinktvis 100 g wortelen 100 g prei 1 granaatappel Voor de vulling: 300 g gamba's 1 eiwit 2 el sherry (fino of manzanilla) peper en zout Voor de vinaigrette: de pantsers van de gamba's 2 el olijfolie 50 g geconcentreerde tomatenpuree ... bekijk recept »
250 g garnalen - 80 g jakobsnootjes - 150 g inktvisjes - 200 g mosselen (in de schelp) - 3,75 dl water - 1,25 dl witte wijn - 1/2 fijngehakt pepertje - 1 dunne pizzabodem - 1 kop geraspte mozzarella - 1 el kappertjes - 1 el fijngehakte peterselie. Sa... bekijk recept »
400 g tagliatelle28 mosselen2 inktvissen (in ringen)12 scampi's (gepeld maar het staartje er nog aan)100 g garnalen (gepelde)300 g staartvis (in stukjes)1 venkelknol2 preiwitten2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 tl paprikapoeder2 el Noilly Prat200 ml ... bekijk recept »
2 avocado's (rijp)1 citroen1 rode ui600 g gemengde zeevruchten (Scampi's. mosselen, inktvis... naar keuze)80 ml droge, witte wijn2 el peterselie (gehakt)2 el olijfoliepeperzout1. Maak de zeevruchten schoon. Pel de scampi's. Snij inktvistubes krui... bekijk recept »
2 SJALOTTEN 400GR ZEEVRUCHTEN (mosselen, inktvis, garnalen,etc.) 1 KNOFLOOK 1 GROTE WORTEL 1 STENGEL GROENE SELDER 700GR RIJPE POMODORI 4 ETL OLIJFOLIE 3 ETL BLADPETERSELIE 2 ETL TOMATENPUREE ZOUT EN ZWARTE PEPER NAAR SMAAK VERSE PASTA 2 ETL B... bekijk recept »