Recepten met inktvis

226 recepten met inktvis

Inktvis

Inktvis Heeft tien armen en kan buitengewoon snel zwemmen. Komt zeer veel voor in de Middellandse Zee en bij de Afrikaanse kust van de Atlantic. Wordt vaak in ringen gesneden en in beslag gefrituurd (calamaris) of in de soep gedaan.

Gestoofde calamari met verse kruiden

4 fijne sneetjes gerookte ham 2 tomaten 1 teentje knoflook 1 sjalot 2 el fijngehakte bladpeterselie 2 el fijngehakte koriander 2 el fijngehakte dille 4 calamari van /- 150g per stuk (pijlinktvis, gereinigd) 2 el Solo vloeibaar 1 limoen 1 snui... bekijk recept »

spaghetti alla frutti di maré

2 SJALOTTEN 400GR ZEEVRUCHTEN (mosselen, inktvis, garnalen,etc.) 1 KNOFLOOK 1 GROTE WORTEL 1 STENGEL GROENE SELDER 700GR RIJPE POMODORI 4 ETL OLIJFOLIE 3 ETL BLADPETERSELIE 2 ETL TOMATENPUREE ZOUT EN ZWARTE PEPER NAAR SMAAK VERSE PASTA 2 ETL B... bekijk recept »

Paella Chris

1 dubbele kipfilet 1 kg mosselen 400 gr scampi's 300 gr inktvisringen 350 gr rijst 150 gr diepvrieserwten 1 rode paprika 100 cl kippebouillon 2 teentjes look 1 zakje amora kruidenmengeling paella 1 ui 1. neem een paellapan en doe olijfolie erin ... bekijk recept »

Tagliatelli met zeevruchten

400 g tagliatelle28 mosselen2 inktvissen (in ringen)12 scampi's (gepeld maar het staartje er nog aan)100 g garnalen (gepelde)300 g staartvis (in stukjes)1 venkelknol2 preiwitten2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 tl paprikapoeder2 el Noilly Prat200 ml ... bekijk recept »

LAKSA MET PIJLINKTVIS, POMPOEN & KWARTELEITJES

1,8 l visbouillon 300 g pompoen, in 6 punten gesneden 200 g gedroogde eierpasta 5 eetlepels sesamolie 12 kleine pijlinktvisjes, schoongemaakt en gewassen 2 hete groene chilipepers, in dunne plakjes 6 limoenblaadjes 6 baby-aubergines, in vieren gesned... bekijk recept »

Zuiderse Paëlla

voor 4 personen: - 2 tassen (+/- 400 g) paellarijst of 1/2 tas/persoon - 1 zakje paellakruiden (saffraan,...) - 4 worstjes - 1/2 gebraden kip - gebakken ribben - 4 gamba's - 8 scampi's - 8 gekookte mosselen - 200 g calamares (inktvisringen) - 8 almej... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis (pesce fresco, rombo, nasello, merluzzo, gamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 f... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »

Xifias Gemistos Me Ntomata Kai Rigani

600 gr zwaardvisfilets 150gr gefrituurde calamares(facultatief) 8 tomaten 1 courgette in blokjes 1 aubergine in blokjes 100 gr sjalotten fijngesneden 2 knoflookteentjesgeplet 75 gr zwarte Griekse olijven fijn gehakt 1 dl visfumet 1 dl Retsina(giekse ... bekijk recept »

Brodetto San Benedetto

700 g vis (poon)700 g calamares en inktvis300 g mosselen300 g Sint-Jacobsschelpen3 uien2 teentjes knoflook1 piment1 el tomatenpuree4 sneetjes brood300 ml droge witte wijn250 ml visfumet250 ml olijfoliezout Schil de uien en het knoflook. Hak ze fijn. ... bekijk recept »

Pagina 20 van 23