Recepten met heilbot

125 recepten met heilbot

Heilbot

Heilbot Werkelijk de gigant onder de platvissen.

Noorse visschotel

per persoon: 70 gr gerookte Noorse zalm 70 gr gerookte heilbot 70 gr gerookte forel 70 gr gerookte paling een paar verschillende soorten salade tomaten of kerstomaatjes wat komkommer, geraspte worteltjes en geraspte knolselder en een heel fijne gesni... bekijk recept »

Connemara

1 kilo mosselen 400 g diverse visfilets(bv.:wijtingfilets, tongscharfilets,zeeduivelenz.) 50 g ui 50 g prei 50 g wortel 50 g groen selderij 50 g venkel 100 g aardappelen 2 dl witte wijn 5 dl visfumet 25 g roux 30 g gerookte heilbot 2 cl room 100 g br... bekijk recept »

Garnalenterrine.

1 kilo gepocheerde heilbot. 5oo gram gepelde hollandse garnalen. 2 bosjes peterselie. 2 bosjes bieslook. 14 blaadjes gelatine. 1 liter visbouillon. 250 gram gerookte zalm. VOOR DE SAUS: 50 gram mayomaise. 2 dl. olijfolie. 2 dl. notenolie. 1 dl. fram... bekijk recept »

groene lasagne met gerookte vis

8 groene lasagnevellen 100 g gerookte zalmplakken 100 g gerookte heilbotplakken 1 dunne komkommer 25 g rucola sla 2 l wijnazijn 6 l olijfolie 4 l fijngehakte dille 2 l zalmeitjes (potje uit de koeling) 1 t sinaasappelolie (bijv Les Essences d'Alain)K... bekijk recept »

Noorse visschotel

2 stuks gerookte forelfilets 100 gram gerookte zalm 100 gram gerookte heilbot 1 stuk citroen 1 stuk ajuin 1 stuk wortel 1 stuk achterdeel komkommer 1 blad groen van prei 6 stuks kerstomaatjes 4 blaadjes groene sla 1. Sla wassen, snijden en op ... bekijk recept »

quiche met gerookte vis

1 rol bladerdeeg 200 gram gerookte zalm 200 gram gerookte heilbot 100 gram grijze garnalen 1 spier prei 3 stuks eieren 1/4 liter room 1/4 liter melk1. Bladerdeeg samen met bakpapier in een vorm leggen en ongeveer 15 minuten voorbakken ie oven va... bekijk recept »

Bouillabaisse Voor Vrienden

BENODIGDHEDEN : 1,2 kg visfilet (van de grootste verscheidenheidzoals schelvisroodbaarsheilbotvictoriabaarskabeljauw…)1,5 kg schelpdieren (vb 1 kg mosselen500 gr venusschelpen…)6 gamba`s (eventueel vervangen door 300 gr grote ongepelde garnalen)1 kl... bekijk recept »

Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus

4 stukken heilbotfilet van 200g 2 theelepels vierseizoenen peperkorrels 1 komkommer of grote courgette 50 g zeekraal 40 g basilicum 3 eidooiers 2 eetlepels citroensap versgemalen witte peper 150 g boter, gesmoltenWrijf de peperkorrels in een vijzel f... bekijk recept »

Smeurebrood Met Vis

BROOD BOTER SALADE DILLE OF BIESLOOK UI RADIJS WATERKERS OF PETERSELIE DOPERWTJES KOMKOMMER TOMAAT EIEREN GEROOKTE PALINGFILET GEROOKTE OF ZURE HARING GEROOKTE ATLANTISCHE ZALM GEROOKTE HEILBOT GEROOKTE MAKREEL NOORDZEEGARNALEN TOMATENKETCHUP KNAPPER... bekijk recept »

Connemare Zeevruchtensoep

1 kg mosselen, 400 g diverse visfilets, 50 g ui, 50 g prei, 50 g wortel, 50 g groene selderij, 50 g venkel, 100 g aardappelen in blokjes, 2 dl witte wijn, 5 dl visbouillon, 25 g roux(dit is een mengeling van 1 deel gesmolten boter en 1 deel bloem), 3... bekijk recept »

Pagina 8 van 13