1000 recepten met tagliatelle
Tagliatelle is een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het heeft een lange, platte vorm, vergelijkbaar met fettuccine. Tagliatelle is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Tagliatelle is verkrijgbaar in verse en gedroogde vorm. Verse tagliatelle heeft een zachtere textuur dan gedroogde tagliatelle.200 g groene tagliatelle zout 1 takje salie (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix) 2 dl sinaasappelsap 100 g magor-kaas ½ eetlepel medium dry sherry peper 1 zakje croutinos walnoot/ kruiden (25 g Knorr)1. In pan met ruim... bekijk recept »
2 el olijfolie 400 g stamppotmix groene kool met prei en peen 100 ml droge witte wijn 200 g tuinerwten (diepvries) 300 g tagliatelle 1 citroen (schoongeboend) 3 takjes salie (alleen de blaadjes) 200 g zuivelspread light b... bekijk recept »
1 aubergine 1 rode paprika ½ courgette 1 ui 1½ teen knoflook 2 el olijfolie 3 tl Provençaalse kruiden 40 ml rode wijn 400 g tomatenschijven 1½ el rodewijnazijn 500 g verse tagliatelle 125 g geitenkaas naturel 55 ... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 kleine courgettes, in dunne plakjes 3 verse laurierblaadjes 1 teen knoflook, in dunne plakjes 400 g kerstomaten, grof gesneden 1 el zongedroogde tomatenpuree 150 g rauwe grote garnalen sap en geraspte schil van 1 citroen 250... bekijk recept »
300 g tagliatelle (groen en wit, (lintpasta, zak a 500 g)) 800 g prei 1 teen knoflook 300 g oude kaas 4 eetlepel olijfolie 1 zakje verse basilicum (15 g)1. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Prei schoonmaken en in dunne... bekijk recept »
1 ui 1 wortel 1 stengel bleekselderij 30 g boter 125 g magere spekreepjes 250 g mager rundergehakt 250 g half-om-halfgehakt 150 ml rode wijn 2 el tomatenpuree 400 g tomatenblokjes (blik) 1 blaadje laurierblaadje 1 mespunt s... bekijk recept »
300 g schouderkarbonade 2 el olijfolie 200 g salami (in stukjes) 1 ui (gesnipperd) ½ bloemkool (in roosjes) 1 pak verse tagliatelle (pasta, 250 g, koelvers) 1 zak rucola (sla, 75 g) 1 bakje verse groene pes... bekijk recept »
75 g Parmezaanse kaas (stukje) 75 boter 1 citroen (schoongeboend) 0.05 g saffraan (buisje) 250 g verse tagliatelle1. Rasp de kaas. Smelt de boter zonder te kleuren op laag vuur in een hapjes- of koekenpan. Rasp de schil van de ... bekijk recept »
300 g tagliatelle met ei 200 g peultjes 2 sjalotten 1 teen knoflook 4 el olijfolie extra vierge 250 g tuinerwten (pak à 450 g, diepvries) 100 g Grana Padano 8 g munt (bakje à 15 g)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de... bekijk recept »
250 g winterpeen 1 citroen 75 ml olijfolie 300 g tagliatelle (pasta) 15 g koriander (bakje 15 g) 200 g zachte geitenkaas1. Schil de winterpeen. Schaaf met een dunschiller in de lengte zo veel mogelijk dunne plakjes van de peen. Bo... bekijk recept »